Košarka

ZVEZDA KREĆE IZ DUBAIJA, PARTIZAN IZ BEOGRADA! Objavljen raspored ABA lige - evo kad se igraju večiti derbiji

Autor Nemanja Stanojčić

Poznat je i raspored takmičenja za novu sezonu ABA lige.

Izvor: MN Press

ABA liga objavila je raspored za sezonu 2024/25. Prvi mečevi igraće se 20. septembra i početno kolo trajaće do 23. septembra. U prvoj rundi takmičenja branilac titule Crvena zvezda Meridianbet gostovaće novoj ekipi Dubaija i biće prvi tim koji će igrati u novoj dvorani. Partizan kreće iz Beograda i igraće protiv Borca.

Ono što navijače "večitih" najviše zanima jeste kada će se igrati derbi između dva najveća srpska kluba. Prvi je na programu u 13. kolu i domaćin će biti Crvena zvezda. Spomenuta runda igraće se od 20. do 23. decembra, tako da nije još uvek poznat tačan datum prvog derbija. Isto važi i za drugi u kom je domaćin Partizan. Ne zna se tačan dan još uvek, ali se igra u 28. kolu koje je na programu od 18. do 21. aprila.

Kada su u pitanju preostali srpski klubovi FMP počinje sezonu protiv Cedevita Olimpije, Mega gostuje Krki u Novom Mestu, dok Spartak gostuje Studentskom cetnru u Podgorici. Prema objavljenom rasporedu sezona u ABA ligi završava se 05. maja 2025. godine.

Propozicije su ostale iste, prolazi osam najboljih timova i oni će igrati u četvrtfinalu (prvi mečevi između 9. i 12. maja), polufinale počinje 23. maja, a finale bi trebalo da počne 6. juna. Treba spomenuti i da su tu moguće promene u slučaju da se serije u četvrtfinalu ili polufinalu završe posle dva dobijena meča. Samo se finale igra na tri pobede.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: