Košarka

SLOVENIJA DOBILA STRAŠNO POJAČANJE: Cela država čeka meč sa Srbijom, a Luka Dončić je dočekao svoje!

Autor Nikola Lalović

Dugo se pričalo o ovome i sada je to stvarnost, Luka Dončić dobija pojačanje!

Izvor: YouTube/Bleacher Report/Printscreen

Cela Slovenija je na nogama, čeka se meč sa Srbijom na Evropskom prvenstvu od 15 časova, duel koji će verovatno odlučiti ko ide dalje iz naše grupe na Euru. Ipak, nije mnogo manje bitna vest u Sloveniji ni da je Luka Dončić konačno dobio pomoć u reprezentaciji!

Objavili su Slovenci da su Džoš Nibo i Džesika Šepard dobili državljanstvo i da će od sada igrati za nacionalni tim. Nibo će tako zameniti doskorašnjeg košarkaša Crvene zvezde Majka Tobija kao naturalizovani igrač i imaće igrača u formi pod košem Luka Dončić na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Ako se pojavi...

Luka je celo finale NBA lige sa Bostonom igrao povređen, videli smo ga kako nastupa zamotan u zavoje kao mumija, a zabrinuo je navijače u domovini odgovorom na pitanje da li će da igra na tom turniru. "Ne želim da pričam o tome šta je sledeće i šta me čeka. Imam neke odluke koje moram da donesem. Samo moram malo da ozdravim. Imamo intervju za dva dana, pričaćemo pa ću vam tada reći", rekao je Dončić.

Videćemo da li će se Dončić oporaviti za taj turnir, ali sigurno je da će na njemu igrati Džoš Nibo. Ovaj 26-godišnji Amerikanac igra za Makabi, a karijeru u Evropi je počeo u Hapoel Eliatu pre nego što je prešao u Žalgiris. U sezoni iza nas bio je najbolji skakač Evrolige i biće veliko pojačanje Slovencima. Džesika Šepard sa druge strane ima 27 godina, igra kao krilo za Minesota Links i biće pojačanje kod dama. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: