Košarka

PITALI SMO SLOVENCA KO JE BOLJI - JOKIĆ ILI DONČIĆ? Nije rekao ni reč, samo se okrenuo i dobacio: Samo Srbi to misle!

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Srbi i Slovenci se baš ne slažu oko toga ko je najbolji na svetu! Od reportera MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Srbi i Slovenci su se sudaraili u Minhenu na "Marijenplacu", a videli smo kako naši navijači uspevaju da budu jači, bolji i glasniji! A u celom haosu koji se tu zbivao bilo je i baš mnogo navijača u košarkaškim dresovima Slovenije i Srbije. Prava prilika da se pita ko je bolji - Jokić ili Dončić! 

Naravno, kao po očekivanju svi su držali svoju stranu. Kada smo pitali prvog Slovenca ko je bolji i kako to da mu je Dončić bolji iako Jokić ima tri MVP titule i NBA prsten  jasno je poručio: "Dončić je bolji jer je najjači na svetu!" Koliko godina ima Dončić? Imaće više MVP titula!"

Sa druge strane osećanja su bola naravno drugačija. "Obojica su dobri, ali Jokić, Ali eto Jokić jer se zove Nikola. Obožavam ih obojicu, ali Jokić je brate boljI!" rekao nam je srpski navijač. 

Slovenci su naravno nastavili po svom. Dončić je mlađi, ima vremena, imaće više pehara, MVP titula i trofeja od Jokića kad završi karijeru! "Dončić! Jer je najboljI! Iduće godine će da bude MVP i osvojiće titulu. A možda uzme trofej i sa reprezentacijom. Videćemo!", rekao je jedanSlovenac, a kada smo zaustavili dvojicu koji su bili zajedno i pitali ko je bolji jedan se samo okrenuo i pokazao dres Luke Dončića!  "Mi smo Slovenci! Srbi bi rekli Jokić, ali Luka je naš. Ali i Jokić je dobar", poručili su nam.

Jedan je imao i sjajnu ideju - najbolje bi bilo da oni zaigraju zajedno! Reći će mnogi da je to htela cela Srbija, ali da se desi u našem dresu! "Dončić! Jokić je dobar ali Dončić je bolji! Bilo bi lepo da igraju zajedno", završio je naš sagovornik,

(MONDO, N.L. M.V.)

BONUS VIDEO: