NIJE SVE U NOVCU, IMA NEŠTO DA SI MEĐU SVOJIMA! Reči Nikole Kalinića zapalile navijače Crvene zvezde

KK Crvena zvezda vratila je lidera nekoliko šampionskih generacija, Nikolu Kalinića.

Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Nikola Kalinić ponovo je košarkaš Crvene zvezde! Jedan od najznačajinih igrača crveno-belih u ovom veku zadužio je opremu regionalnog i srpskog šampiona i stao na čelo tima koji se još formira i koji će u narednoj sezoni "napasti" visoke ciljeve. Uz odbranu domaćih trofeja, iskorak u Evroligi posle loše sezone, Zvezda će imati pred sobom velike zadatke, a Kalinić će biti njen lider.

"Nije sve ni u novcu, ima nešto u tome da si među svojima", citirala je Crvena zvezda jednu od Kalinićevih izjava na dan kada je zvanično postao njen košarkaš.

Ljubimac navijača Zvezde imao je do sada tri epizode u Zvezdi, a ovo će biti četvrta. Prva, najmanje poznata, dogodila se 2011. godine, kada je u najtežem periodu Zvezde bio njen član nekoliko meseci, ali zbog velikih problema na Malom Kalemegdanu nije bio registrovan. Tada je otišao u Novi Sad i sticao afirmaciju u Vojvodini, pa u Radničkom iz Kragujevca, iz kojeg je na velika vrata, kao vicešampion sveta, došao u Zvezdu 2014. Tada je postao jedan od najvažnijih članova tima koji je prvi put u veku doneo šampionsku titulu crveno-belima i posle samo jedne sezone otišao je u Fenerbahče, na poziv Željka Obradovića.

Sa Fenerbahčom je osvojio titulu prvaka Evrope i dao tom uspehu 2017. godine veliki doprinos, a posle pet godina u Istanbulu preselio se u Valensiju 2020. Leto kasnije, opet je došao u Zvezdu i bio njen lider u sezoni u kojoj je osvojena tripla kruna, ponovo pod vođstvom Dejana Radonjića. Kao i u prethodnom mandatu, opet je posle 12 meseci napustio Zvezdu i potpisao za evropskog velikana, ovog puta za Barselonu, sa kojom se ovog petka rastao i definitivno postao član crveno-belih i četvrti put u karijeri.

Pogledajte video-klip kojim je Crvena zvezda dočekala Nikolu Kalinića:

(MONDO - M.Š)