Košarka

HIT - HRVATSKI KOMENTATOR "ZAPLEO" ZBOG PLEJA PARTIZANA: Nikako da pogodi ime u uživo prenosu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Frenk... Kako ono beše?

Izvor: PA-EFE/ROMAN PILIPEY

Partizan je ostao bez Kevina Pantera i Zeka Ledeja, ali je zato doveo dva velika pojačanja odmah! Stigao je prvo Vanja Marinković. zatim Ife Lundberg, a onda i Frank Ntilikina! Francuski plejmejker bi mogao da namuči protivničke odbrane, najbolje strelce protivničkih timova jer jer sjajan napadač, ali i komentatore!

Njegovo prezime moglo bi da bude problem, a zapravo je već dobrano namučilo mnoge komentatore. Dok je još nastupao za Dalas jedan hrvatski komentator se namučio da saopšti gledaocima o kome je reč. Novi plejmejker Partizana je izašao da izblokira šut Kevina Durenta, a komentator se zapetljao: "Durent je ostao iznad trice na Ntkili... Ntntklikini!", rekao je tada. 

Frenk Ntilikina je zapravo rođen u Belgiji, u gradiću Iksel, a sa tri godine je prešao u Strazbur. Roditelji su mu iz Ruande i on je zapravo Afrikanac i njegovo prezime potiče odatle. Evropljanima je često nezgodno za izgovor. a evo kako se sa njim zapetljao hrvatski komentator: 

 Frenk Ntilikina je karijeru počeo u Strazburu, a onda je nakon dve seniorske sezone izabran kao osmi pik prve runde drafta 2017. godine. Njujork Niksi su mu dali šansu, igrao je četiri godine, a u Dalasu je bio rezerva Luki Dončiću i defanzivni specijalac. Poslednji NBA klub bio mu je Šarlot, a najverovatnije je povratak u Evropu izabrao kako bi se vrtio u nacionalni tim. Zbog male minutaže propustiće Olimpijske igre o kao osvajač srebra sa "trikolorima" iz Tokija neće braniti taj uspeh. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: