Košarka

PREMINUO DRAGAN KAPIČIĆ! Tužne vesti za srpsku košarku, legendarni as otišao u večnost

Autor Nemanja Stanojčić

Preminuo je Dragan Kapičić...

Izvor: MN Press

Tužne vesti potresle su košarkaški svet. Preminuo je legendarni jugoslovenski košarkaš Dragan Kapičić. Rođen je 7. avgusta 1948. godine, veći deo karijere proveo je u Crvenoj zvezdi i najbolji je strelac u istoriji crveno-belih sa 6197 poena. Upravo su se sa Malog Kalemegdana prvi oprostili od njega...

"Sa žaljenjem i tugom obaveštavamo javnost da je legenda jugoslovenske i srpske košarke i našeg kluba Dragan Kapičić preminuo u Beogradu u 76. godini", navodi se u saopštenju kluba. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

On je nosio taj dres od 1966. do 1975. godine. Uz dve titule prvaka u istoriju se upisao 1974. godine osvajanjem Kupa pobednika Kupova u Udinama gde je u finalu protiv Zbrojovke ubacio 23 poena i dao ogroman doprinos u osvajanju prvog međunarodnog trofeja u istoriji jugoslovenske košarke.

Bio je reprezentativac Jugoslavije i odigrao je čak 169 mečeva, osvojio je zlato na SP 1970 i na EP 1975. godine kao i tri srebra na Svetskim i Evropskim prvenstvima. Tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka obavljao je funkciju direktora Zvezde, bio je i direktor Zvezde, a 2007. godine izabran je za predsednika KSS i na toj poziciji bio je do 2011. godine.

Njegova supruga je poznata glumica Slobodanka Boba Žugić, a sin je poznati glumac Stefan Kapičić. Draganov otac je narodni heroj Jovo Kapičić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: