KAKO KASA JOKIĆEV KONJ I KADA MU OTČEPE UŠI: Bogdan Bogdanović znao da je Nikola lud za njima, ali baš toliko...

Bogdan Bogdanović proveo je odmor uz saigrače iz reprezentacije i gradio timski duh i pre početka okupljanja. Kao pravi kapiten.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Reprezentacija Srbije okupila se u izuzetno jakom sastavu na početku priprema za Olimpijski turnir u Francuskoj (27. jul - 10. avgust). U hotelu Kraun Plaza, ispred ekipe stao je kapiten Bogdan Bogdanović, a tu je bio i najbolji igrač "Orlova", Nikola Jokić.

Prethodnih dana i nedelja, njih dvojica provodili su vreme zajedno u Somboru, gde je Bogdanović bio Jokićev gost na hipodromu i izbliza se uverio u to koliko Nikola voli konje. "Prvi put sam bio gore na taj način i te trke su stvarno zanimljive, pogotovo kada je tu neko kao Joka. Nisam znao da je toliko investiran u to, da toliko zna, kako kasa konj, šta radi, pa kad mu otčepe uši... Dosta nauči čovek o saigraču i prijatelju u tim situacijama. Kada kažemo da radimo na hemiji, nije to samo izlazak i pijančenje, ima tu nekih dubljih poznanstava", rekao je Bogdanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Uz to, kumovao je na važnom porodičnom događaju saigraču iz reprezentacije Stefanu Joviću u Nišu. "To su ta prijateljstva iz reprezentacije koja traju, samo tu se stvaraju i nekako iz tog zajedništva to proizlazi. Nije samo košarka važna, ona jeste prioritet na pripremama, ali pre svega smo ljudi, prijatelji. Ne znam kako bih rekao, to ne može rečima da se opiše, kad nešto više izađe iz toga. Dešavalo se to i pre, imali smo dobre primere ispred sebe, mi to nastavljamo. To sve dolazi prirodno"

Pogledajte fotografije sa okupljanja:

Bogdan i Nikola biće nosioci igre tima pred kojim su veliki ciljevi na verovatno najjačem olimpijskom turniru u istoriji. Reprezentacija će u naredna tri dana raditi individualno i obavljati testove, a 28. juna počinju timski treninzi. Prvu fazu će sprovesti u Fudbalskom centru FSS u Staroj Pazovi, u okviru nje odigraće dve trening-utakmice protiv Holandije i Turske, a onda će "orlovi" igrati prijateljske protiv Francuske, kao i protiv Australije i SAD u Abu Dabiju, posle čega će igrati protiv Japana.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Bogdan Bogdanović izlazak  MONDO/Nemanja Stanojčić