Košarka

VAŽNO MI JE DA KAŽEM JEDNO O NIKOLI JOKIĆU! Željko Obradović: Znam da se vode polemike, ali dileme tu nema!

Autor Mladen Šolak

Najveći srpski trener govorio o najboljem košarkašu na svetu.

Izvor: MN Press

Partizanov trener Željko Obradović govorio je o reprezentaciji Srbije, naglasio da će biti njen najveći navijač na Olimpijskim igrama, a posebno biranim rečima pričao je o Nikoli Jokiću.
"Nije važno kako meni deluje, već Kariju Pešiću", rekao je Obradović u intervjuu za N1, upitan kako mu izgleda reprezentacija na početku okupljanja.

"Ja sam najveći navijač reprezentacije, znam sa kojom strašću i željom i strašću smo se okupljali i ništa ne postoji što može da te motiviše kao igranje u reprezentaciji. Bio sam igrač, igrao sam na Olimpijskim igrama, bio sam prvak sveta, pa sam prvak sveta bio i kao trener i drugi na Olimpijskim igrama i jedino mi možda žao što nisam osvojio zlato na Olimpijskim igrama. Kari Pešić zna da od trenutka kad je došao ima moju ogromnu podršku i da može uvek da se javi, šta god da mu treba, naravno njemu ne treba mnogo, on to dobro zna i radi fenomenalno", dodao je on.

Za Željka Obradovića nema dileme - Nikola Jokić je najbolji igrač ikad sa ovih prostora svih vremena. "Nikola Jokić je igrač koji dominira u četiri zadnje godine u NBA ligi, tri puta je bio MVP, a zaista je trebalo da bude sva četiri puta i nema dileme da je najbolji ikad igrač sa ovih prostora. Znam da se vode polemike, to je moje mišljenje, a svako ima pravo na svoje. Ako je kao takav MVP u najboljoj ligi na svetu, njegov dolazak u reprezentaciju naravno da utiče na igru reprezentacije. Naravno, to su njegove odluke, kad neko igra u takvom ritmu i toliko vremena, ne možemo da znamo u kakvom je stanju. To su odluke koje on donosi i sa iskustvom koje ima Kari Pešić i predsednik Saveza Saša Danilović, oni su razgovarali sa njim i presrećan sam kada bi bio u timu, radi se o superinteligentom igraču".

Potom je "Žoc" naglasio još jedno u vezi sa sjajnim Somborcem. "Važno mi je da kažem jednu stvar - kada je Nikola Jokić otišao u NBA, bio je takav kakav je bio, ali neko je napravio model igre kakav Nikoli odgovara. To je sigurno njegov trener, koji je prepoznao stvari koje Jokić može da radi, imate sad i primere drugih timova koji to radi. Igra 'dva na dva', uručenja... Imate Sakramento koji to pokušava to isto sa sinom mog bivšeg igrača Sabonisa i sve je više modela sa uručenjima, gde Nikola dominira kao visoki igrač koji prenosi loptu. Čuvena je njegova izjava da pravi sa dodavanjem dvojicu igrača čini srećnim. Kad bi svi igrači to shvatili, bilo bi fenomenalno"

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: