Košarka

ON JE PARTIZANOV KAPITALAC ZA SLEDEĆU SEZONU! Ima 230 mečeva u Evroligi i dolazi u Beograd!

Autor Dušan Ninković

Partizan bi narednih dana trebalo da ozvaniči saradnju sa Brendonom Dejvisom.

Izvor: MN Press

Partizan nastavlja sa sklapanjem tima za narednu sezonu, a nakon što je postalo jasno da je novi igrač crno-belih Ajzeja Majk, u Beograd bi mogao da stigne i košarkaš sa daleko bogatijim iskustvom u evropskoj košarci. Navodno, u završnim pregovorima sa Partizanom trenutno je Brendon Dejvis (32) koji već sedam godina bez prekida igra Evroligu!

Detalje o pregovorima Partizana i američkog košarkaša otkrio je izraelski novinar Arel Ginsber, koji je prethodnih dana pisao i o jopš nekim letnjim željama crno-belih. Po njegovim rečima, dogovor nije postignut ali se Partizan nada da će uskoro sve biti završeno, jer je Dejvis prva opcija za centarsku poziciju u novoj sezoni.

Dejvis je rođen u Filadelfiji, a to mu je bio i prvi tim u NBA karijeri, iako nije uspeo da se domogne mesta u najjačoj ligi na svetu kroz draft. Tokom prve sezone u NBA ligi polomio je prst i morao je na operaciju, a za nešto više od godinu dana u Filadelfiji odigrao je 71 meč u ligaškom delu takmičenja. Preselio se u Bruklin i zabeležio još sedam NBA utakmica, pre nego što je zauvek napustio američku košarku.

Usledili su francuski Šalon, italijanski Vareze, pa zatim Monako, Žalgiris, Barselona, Olimpija iz Milana i na kraju Valensija u kojoj je igrao tokom prethodne sezone. Tokom sedam uzastopnih sezona Brendon Dejvis je nastupao za timove u Evroligi, a do sada je sakupio čak 230 mečeva u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Tokom prethodnih godina prosečno je beležio 11 poena, četiri skoka i 1,6 asistenciju po utakmici na mečevima Evrolige. Sa ekipama Žalgirisa i Barselone stizao je na Fajnal-for Evrolige, ali nije uspeo da osvoji takmičenje. Pored američkog pasoša ima i državljanstvo Ugande, za čiju je seniorsku reprezentaciju odigrao nekoliko mečeva.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: