Košarka

"TEŠKO JE GLEDATI SVE TO!" Oglasio se košarkaš koji je višak u Partizanu: Precrtali sve i kreću ispočetka!

Autor Milutin Vujičić

Džejlin Smit, po svemu sudeći, neće produžiti ugovor sa Partizanom.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan je ovog leta promenio veliki broj košarkaša odlučivši se za rekonstrukciju kakva dugo nije viđena u Evroligi. Otišli su Kaminski, Doužer, Panter, Ledej, Smailagića i Ponjitka, na izlaznim vratima su još Kaboklo, Naneli i Avramović, dok je pomalo zamršena situacija sa Džejlinom Smitom.

Nakon prvih nedelja u Partizanu, niko nije očekivao da će Smit ostati u Beogradu, međutim u završnici sezone bio je možda i najbolji igrač crno-belih. Ali, produžetka ugovora i dalje nema, dok se na osnovu njegovih reči u intervjuu za "Meridijan Sport" može naslutiti i da menja sredinu, jer kaže da je i rekonstrukcija dokaz da nešto jednostavno nije štimalo u Partizanu tokom prethodne sezone.

"To je, zapravo, najgori scenario. Ne viđa se to često u Evroligi. Čak i takav tim, kakav je Partizan, praktično je sve precrtao i krenuo iz početka. Teško je gledati sve to. Pričao sam sa generalnim menadžerom i pretpostavljam da kreću u drugom smeru. Da žele novu grupu igrača, da ubrizgaju novu krv u kulturu kluba", kazao je Smit.

Prema njegovim rečima, pokazao je "šta može" u završnici sezone kada je igrao dobr, poručivši da je zahvalan na šansi koju je dobio kod Željka Obradović i nada se da će formu preneti i na leto sa Hrvatskom. Upravo od "Žoca" je mnogo naučio.

"Oh, čoveče. Bilo je to učenje. To čovek koji je mnogo osvajao i onda želiš da upiješ što više toga. Čak i kada se ne obraća tebi, ti slušaš pažljivo, baš zato što je u pitanju - on! Mora da nešto zna kada je osvojio toliko trofeja. Osećao sam se kao da ponovo prolazim kroz košarkaške osnove, jedan na jedan...", poručio je on.

BONUS VIDEO:

(Meridijan Sport/MONDO/M.V.)