Košarka

VILDOZA JE NAJVEĆA BOMBA EVROPSKE KOŠARKE!

Autor Dušan Ninković

Bivši igrač Crvene zvezde Luka Vildoza ponovo u crveno-belom dresu.

Izvor: MN Press

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i šampion Evrope sa Panatinaikosom u prethodnoj sezoni, argentinski bek Luka Vildoza, najveća je transfer bomba u dosadašnjem toku leta! Košarkaš koji se u prethodnom periodu povezivao sa Partizanom ipak oblači crveno-beli dres i to Olimpijakosa - najvećeg rivala tima u kojem je proveo prethodnu sezonu.

U roku od samo desetak minuta saznali smo ono za šta su najave stizale u nedelju uveče. Prvo su Panatinaikos i Vildoza raskinuli ugovor, a zatim je Argentinac potpisao dvogodišnji ugovor sa najvećim rivalom i ostao u grčkoj košarci! Pogledajte kako su ga promovisali u Olimpijakosu:

Vildoza je u prethodnoj sezoni sa Panatinaikosom osvojio Evroligu i prvenstvo Grčke, sa Zvezdom je bio prvak Srbije i osvajač Kupa radivoja Koraća, dok je sa Baskonijom bio šampion Španije kada je taj tim predvodio Duško Ivanović. Pored tih evropskih timova Luka je igrao i za Kilmes u rodnoj Argentini, odnosno za Milvoki Bakse u NBA, ali se u najjačoj ligi na svetu zadržao tek sedam utakmica.

Na mečevima Evrolige u dresu Panatinaikosa prosečno je igrao 14:56 minuta, uz učinak od  5,7 poena, 1,5 asistenciju i 0,6 ukradenih lopti. Zapaženiji je bio na mečevima grčkog prvenstva gde je za 18:40 minuta imao 6,3 poena, 2,8 asistencije i jednu ukradenu loptu u proseku.

Već dugo se znalo da će vildoza promeniti tim jer u Panatinaikosu nije bio u prvom planu kod turskog trenera Ergina Atamana. Zbog toga se povezivao sa brojnim timovima, između ostalog i beogradskim rivalima. Baš pre nekoliko dana primećen je u Srbiji, u društvu odbojkašice Milice Tasić sa kojom je u vezi još od prošle sezone kada je nosio Zvezdin dres. Ovako izgleda jedna od najlepših srpskih sportistkinja:

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: