MIŠKO DONEO SJAJNE VESTI, PARTIZAN MOŽE DA DOVEDE KAPITALCA: Klub ga je pustio, samo da stigne u Beograd!

Brendon Dejvis bi mogao da bude novo pojačanje crno-belih!

MN Press

Miško Ražnatović je doneo dobre vesti za navijače Partizana! Nakon što je Valensija izgubila mesto u Evroligi i pošto će ovaj španski klub naredne sezone igrati Evrokup iskusni centar Brendon Dejvis je slobodan u pronalasku nove sredine. A to je obradovalo navijače crno-belih jer je 32-godišnji Amerikanac povezivan sa dolaskom u Beograd!

Dejvis koji je rođen u Filadelfiji je nakon završenog koledža ostao nedraftovan, ali je dobio šansu i proveo je dve sezone u NBA u dresu Filadelfije i Bruklina. Zatim došao u Evropu i od 2015. je na starom kontinentu. Igrao je za Elan Šalon u Francuskoj, Vareze u Italiji, Monako u Francuskoj, a onda je otišao na najviši nivo. Nastupao je za Žalgiris, Barselonu, Olimpiju iz Milana, a prošle sezone je igrao u Valensiji. U karijeri ima jednu titulu u ACB ligi, dva španska kupa, dva šampionata Litvanije i po jedan litvanski kup i francuski liga kup.

U Evroligi je odigrao preko 230 mečeva, a do sada je prosečno beležio 11 poena, 4 skoka i 1,6 asistencija, a osim kao centar može da se snađe i na četvorci. Sa Barselonom i Žalgirisom je dolazio na Fajnal for Evrolige što je cilj Partizana, a zanimljivo je da pored američkog ima i državljanstvo Ugande. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Košarkaši Partizana prošli pored novinara posle derbija  Kurir sport