SRBIJA - AMERIKA, PRVI ČIN! Sve o košarkaškom spektaklu, poznato i gde je TV prenos

Košarkaške reprezentacije Srbije i Amerike večeras igraju prijateljsku utakmicu u Abu Dabiju.

Profimedia/ IMAGO

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras igra prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama, što će biti prava letnja poslastice za sve ljubitelje ovog sporta! U pitanju je turnir u Abu Dabiju na kome se Srbija priprema za Olimpijske igre u Parizu, a najteži mogući protivnik - strašni Amerikanci - izaći će nam na megdan večeras u 18 časova po centralnoevropskom vremenu!

Ono što je dobra vest je da će TV prenos biti obezbeđen na dve televizije. Dobro znamo da prvi meč protiv Francuske niko nije mogao da gleda, dok će sada meč Srbije i SAD prenositi RTS1 i Arenasport. Takođe, podsećamo vas da ćete tekstualni prenos uz multimedijalni sadržaj moći da pratite na MONDU.

Videćemo za kojih 12 će se ovoga puta odlučiti Svetislav Pešić pošto su meč sa Australijom, koji je Srbija izgubila 84:73, propustili Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić, dok je loša vest i da se povredio Vanja Marinković. Iako se još čekaju informacije, sasvim je jasno da Marinković neće igrati protiv Amerikanaca kako svakako ne bi rizikovao još veće posledice. Takođe, gotovo je izvesno da će se kapiten Bogdanović vratiti u tim.

"Ništa, sve isto protiv Amerike, ista utakmica kao i u utorak. Ništa se tu ne menja, mi se pripremamo, mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika, sve je to isto. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali od svake utakmice u pripremnom periodu može puno da se dobije i nauči", poručio je Svetislav Pešić.

Što se tiče Amerikanaca, oni su prethodno pobedili Australiju 98:92, a videćemo kako će selektor Stiv Ker rasporediti minutažu. Podsetimo, ovog leta je napravio novi drim-tim koji izgleda ovako:

  • Plejmejkeri: Stef Kari (Golden Stejt), Džru Holidej (Boston), Tajris Haliburton (Indijana)
  • Bekovi: Devin Buker (Finiks), Entoni Edvards (Minesota), Derik Vajt (Boston).
  • Krila: Kevin Durent (Finiks), Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers)
  • Krilni centri: Džejson Tejtum (Boston), Entoni Dejvis (Los Anđeles Lejkersi)
  • Centri: Džoel Embid (Filadelfija), Bem Adebajo (Majami)

Podsetimo, Srbija i SAD su i u grupi na Olimpijskim igrama u Parizu već 28. jula, a zbog sistema takmičenja mogu opet da se sretnu i pre finala.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Bože pravde na Srbija Australija u Abu Dabiju  MONDO

(MONDO - M.V.)