Slušaj vest

Amerika je pobedila Australiju u prijateljskom meču u Abu Dabiju koji služi kao priprema za Olimpijske igre - 98:92. Meč sa tribina pratili su i srpski košarkaši, pošto su na tribinama sedeli Nikola Jokić, Uroš Plavšić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov, Aleksej Pokuševski, Marko Gudurić... Na licu mesta videli su šta ih čeka u naredna dva dana.

Ekipa Svetislava Pešića igraće upravo protiv ove dve reprezentacije u Abu Dabiju. Prvo u utorak od 18 časova sa Australijom, pa dan kasnije u isto vreme sa Amerikom. Rezultat svakako nije u prvom planu za prijateljske mečeve, ali je jasno da će želeti da se pokažu u što boljem svetlu posle pobede protiv Francuske.

kada je ovaj meč u pitanju Stiv Ker je "mešao karte", davao je minutažu skoro svima, Kevin Durent nije igrao. Dovelo je to do malog pada u poslednjih pet minuta igre, pa je Australija dovela meč u penal završnicu, mada se pitanje pobednika realno nije postavljalo. Amerikance su predvodili Entoni Dejvis (17, 14sk) i Devin Buker (16), Entoni Edvards dodao je 14. Na drugoj strani istakli su se Džok Lendejl (20, 7sk, 6as) i Džoš Gidi (17, 8sk).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Nikola Jokić i Neša Ilić