Kevin Durent čuo od Šarenca ko je u studiju RTS, pogledajte kako je reagovao! "On je tamo? To je moj brat!"

Svi pričaju o hit reakciji američkog superstara na pomen imena poznatog Srbina.

YouTube/Radio-televizija Srbije

Američki NBA superstar Kevin Durent (35) odigrao je spektakularno u pobedi Sjedinjenih Država protiv Srbije na Olimpijskim igrama u Lilu. Ubacio je 23 poena, uz samo jedan promašaj iz igre i pet pogođenih trojki iz isto toliko pokušaja. Posle meča, dao je izjavu za Radio-televiziju Srbije u razgovoru sa Slobodanom Šarencem, komentatorom koji mu je preneo posebne pozdrave iz studija u Beogradu, u kojem je sedeo Nenad Krstić (41).

Kevin Durent se uz osmeh setio nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije i NBA centra sa kojim je sa velikim uspehom igrao u Oklahomi, na početku karijere, u periodu od 2008. do 2011. "Nenade, brate moj! Vidimo se uskoro. Ti si mi jedan od omiljenih saigrača!", setio se Kej-Di odmah jednog od najboljih srpskih centara u istoriji.

Nakon što mu je Šarenac rekao da je odigrao kao da je oprao ruke u Moravi, Durent se nasmejao. Ovim rečima je prepričao meč u kojem je rešetao srpski koš iz svih uglova. "Neverovatna je bila utakmica, naš tim ima neverovatnu 'dubinu' i momci izlaze na teren da igraju veoma snažno kada god dobiju šansu. Moje je bilo da izađem i da pogađam šuteve i to je moja uloga", kazao je dvostruki NBA šampion.

Potom je još jednom pogledao u kameru i poslao poruku Krstiću: "Nenade, brate moj!"

Kevin Durent igra sa reprezentacijom Sjedinjenih Država za svoje četvrto olimpijsko zlato, jer se peo na najviše postolje Igara i u Londonu 2012, Rio De Žaneiru 2016. i u Tokiju 2021. Uz to, trijumfovao je sa selekcijom SAD i na Svetskom prvenstvu u Istanbulu 2010. godine. Zajedno sa svojim saigračima, u Lilu će u okviru grupne faze naredne mečeve igrati u sredu, 31. jula protiv Južnog Sudana od 21 čas, a potom protiv Portorika u subotu, 4. avgusta, od 17.15 časova. Plasman u nokaut fazu izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, uz najuspešnije trećeplasirane.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Srbija Amerika   RTS/screenshot