Odjekuje "Jutro je", a Srbi slave razbijanje Amera: Kakva scena u Parizu, odjekuje Zlatanova pesma!

Pogledajte kako je izgledalo slavlje srpskih basketaša usred Pariza.

RTS/screenshot

Basketaška reprezentacija Srbije pobedila je Amerikance u prvom kolu turnira na Olimpijskim igrama (22:14) pokazavši sjajnu formu u završnici partije, kada favorizovana ekipa nije znala šta ih je snašlo. Tu su naši momci, ovoga puta pre svih Strahinja Stojačić, pokazali da su pravi majstori basketa i nakon trijumfa znali su kako da proslave!

Sa centralnog trga Konkord u Parizu, gde se održava basket 3x3 turnir, odjekivao je hit Nade Topčagić "Jutro je", pesma koja se sve češće može čuti na zabavama sportista. Čak je i Zlatanu Ibrahimoviću postala omiljena i proslavio ju je u Italiji, dok je sada došao red da Francuzi čuju narodnjački hit uz koji su se veselili naši Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić, Dejan Majstorović i Marko Branković.

Ali, ne samo oni... Srbija je imala dosta navijača, među kojima su bili i srpski sportisti kojima je bilo blizu da pogledaju meč. Tako smo na tribinama videli dosta odbojkaša, recimo Marka Podraščanina, ali i Novakovog trenera Viktora Troickog.

Pogledajte kako se slavila pobeda nad Amerikancima!


Podsetimo, basketaši Srbije već danas od 19.05 igraju drugu utakmicu na turniru na Olimpijskim igrama u Parizu protiv Kine, a tu su još i Holandija, Francuska, Letonija, Poljska i Litvanija. Pre tri godine u Tokiju, basketaši Srbije doneli su nam bronzu pobedivši Belgiju u meču za treće mesto.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Obraćanje Zorane i Damira  Kurir televizija

(MONDO - M.V.)