"Nije ovo put kojim treba da idemo!" Junak Srbije grmi posle pobede na Olimpijskim igrama!

Najbolji svetski basketaš Strahinja Stojačić nezadovoljan kako igra u Parizu.

Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS

Basket reprezentacija Srbije upisala je drugu pobedu na Olimpijskim igrama, a Holandija je savladana (21:19) pogotkom Strahinje Stojačića u poslednjoj sekundi. Brka je iz teke situacije i bez balansa, sa velike udaljenosti pogodio za pobedu i tako izveo jedan od najboljih poteza tokom čitavog turnira, ali... Nije zadovoljan!

U prvoj izjavi nakon pobede nad Holandijom, Strahinja Stojačić je delimično kritikovao tim zbog slabije partije i bio veoma oštar prema sebi - jer je u lošem ritmu i jer nije imao preveliki dorpinos do tog poslednjeg šuta. Kako je istakao, Branković, Vasić i Majstorović morali su danas da vuku bez njega!

"Važna pobeda svakako, ali loša dva meča za nas. Ne igramo na nivou kakvom bi želeli i kakvom smo se pripremali. Iskreno, nenormalno bitna pobeda za samopouzdanje i za dalji tok takmičenja, ali stvarno, nije da precenjujemo sebe, ovo nije put kojim bi trebalo da idemo. Ja sam u kontraritmu, kada je tako i ekipa padne. Ipak, sada su povukli Branković, Vasić i Majstorović. Njih trojica bez ikakvog mog učinka su dobili meč i desila se ta srećna trojka na kraju", rekao je Stojačić, pa se dotakao dosadašnjih mečeva u Parizu: "Delovalo je kao neki šamar realnosti. Odigrali smo perfektan meč protiv Amerikanaca, bez greške. Nije realan rezultat bio, a onda se posle 24 sata desila totalna kontra. Ništa nismo ispoštovali što smo hteli... Možda je i dobro što se desilo. U Tokiju smo pobedili sve u grupi, pa nesrećno izgubili kada nije trebalo. Nadam se da nam je poraz od Kine poslednji na ovim Igrama."

Stojačić je pogodio za pobedu, ali nije zadovoljan! "Sigurno jako bitna dvojka, ali to nije trebalo da bude poslednji napad. Lopta je srećno ušla, nek pobedimo još tri takve, ali nismo zadovoljni načinom na koji smo igrali. Pobeda, svaka čast, ali moramo bolje", zaključio je najbolji basketaš na svetu.

Dotakao se Brka i narednog meča, koji će se kasno večeras igrati protiv Francuske. "Još nismo pričalo o Francuzima, igraju dobro, domaća publika... Idemo na pobedu, nadam se da ćemo posle dve loše partije odigrati jednu vrhunsku. Igra se u terminu koji nam više odgovara, nadamo se da će sve biti u redu", istakao je Stojačić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Damir Mikec poveo kolo u Parizu  Instagram/sonjavasic5