Slušaj vest

Srpski džudista Aleksandar Kukolj ispao je sa Olimpijskih igara u kategoriji do 100 kilograma, jer je u prvom kolu poražen od mađarskog takmičara Žombora Vega. Jedini poen na meču mađarski džudista napravio je na oko pola minuta do kraja, a Kukolj u prvi mah nije shvatio da je u podređenom položaju. Tek nakon što je borba nastavljena primetio je da su sudije dodelile poen Mađaru, pa je napravio kratak prekid i pitao sudiju na tatamiju šta se zapravo desilo.

Vremena za popravljanje utiska nije bilo previše - ostalo je tek oko 25 sekundi tokom kojih Aleksandar Kukolj nije bio blizu preokreta. Zapravo, Veg je kontrolisao taj deo borbe i uspešno je "ukrotio" napade srpskgo džudiste koji već nakon prvog meča u Parizu završava takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji.

Aleksandar Kukolj bio je peti predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji kada je reč o džudo mečevima na Olimpijskim igrama. Do sada nemamo nijednu medalju - Strahinja Bunčić izgubio je meč za bronzu, Marica Perišić nije uspela kroz repersaž da stigne do još jedne šanse, a Milica Nikolić, Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj ranije su završili nastupe.

To je najteže palo Majdovu, koji smatra da je pokraden u svom prvom meču na turniru. Dva puta se veoma burno oglašavao na društvenim mrežama - prvo direktno sudijama za kojem smatra da su mu ukrale pobedu, a zatim i nešto smirenijim tonom.

BONUS VIDEO:

Instagram/sonjavasic5  Damir Mikec poveo kolo u Parizu