Drim-tim pregazio sve i stigao do Srbije! Sa 122 poena umarširao u polufinale Olimpijskih igara

Reprezentacija Sjedinjenih Država ubedljivo pobedila Brazil i zakazala duel protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara!

EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Reprezentacija SAD pobedila je Brazil 122:87 i ušla u polufinale Olimpijskih igara protiv Srbije, koje će biti odigrano u četvrtak. U prvom polufinalu tog istog dana igraće Nemačka i Francuka.

Lebron Džejms doživeo je povredu oka koja ga sigurno neće sprečiti da i u četvrtak zauzme svoje mesto lidera reprezentacije i da se suprotstavi Srbiji. Biće to treći duel dva tima ovog leta, nakon što su u prethodna dva Amerikanci ubedljivo pobedili - i u pripremnoj u Abu Dabiju i u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Lilu.

Američki šuter Devin Buker ubacio je 18 poena, Entoni Edvars pratio ga je sa 17, u Francuskoj omraženi centar Džoel Embid dodao je 14, a Entoni Dejvis ubacio je 13. Kevin Durent je za 20 minuta postigao 11 poena pez previše insistiranja na šutevima (4/8 iz igre), a Lebron Džejms je čuvao snagu i odigrao samo 16 i po minuta, tokom kojih je postigao 12 poena. Sa povređenim okom nije nastupao, mada je verovatno da bi i u takvom stanju izašao na parket, da je bilo potrebe.

Sa druge strane, tim Aleksandra Ace Petrovića predvodio je Partizanov (krilni) centar Bruno Kaboklo, strelac čak 30 poena. Ipak, očekivano je meč protekao samo u znaku jednog tima, koji se apsolutno pitao za sve.