Srbija ostala bez medalje, kapitena i bez selektora: "Pričali smo 3 minuta, ovo je bio poslednji meč"

Odbojkašice se rastaju sa legendarnom kapitenkom, ali i sa šefom stručnog štaba.

Kurir/Dado Đilas

Italijanski trener Đovani Gvideti po svemu sudeći više nije selektor Srbije. On je to nagovestio posle eliminacije sa Olimpijskih igara u glatkom porazu od Italije, nakon ko jeg je rekao: "Ugovor mi se završio, tokom celog leta sam pričao 3 minuta sa ljudima iz federacije. Verujem da je ovo moj poslednji meč".

Pod Gvidetijevim vođstvom, Srbija prvi put od Londona 2012. nije ušla u polufinale Olimpijskih igara. Izuzev početne, dominantne pobede protiv Francuske (3:0), Srbija je izgubila sva tri naredna meča (SAD, Kina i Italija) i tako priredila kapitenki Maji Ognjenović oproštaj od nacionalnog tima pre borbe za medalju.

Đovani Gvidetii vodio je Srbiju od 2023, predvodio je do finala Evropskog prvenstva i doneo srebro u Beograd, ali je na Olimpijskim igrama očigledno bilo previše problema u igri našeg tima za konlkretniji i bolji rezultat.

Uz selektora, reprezentaciju će posle 19 godina napustiti i slavna kapitenka Maja Ognjenović. Za skoro dve decenije u nacionalnom timu osvojila je sve osim olimpijskog zlata, koje će joj ipak ostati nedosadanji san posle srebra u Rio De Žaneiru i bronze u Tokiju.

Pogledajte koliko su teško srpske odbojkašice podnele poraz: