Nisu hteli da pričaju sa nama! Bogdan Bogdanović zagrmeo posle poraza od Amerike

Bogdan Bogdanović pričao je i o arbitrima posle poraza od Amerike.

Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Srbija je do poslednjih minuta imala egal meč sa Amerikancima, bila je nadomak senzacije, ali nije uspela da dođe do pobede u polufinalu Olimpijskih igara. U samoj završnici su Stef Kari i Kevin Durent rešili sve, a srpskim košarkašima je zasmetao i odnos koji su sudije imale prema njima.

Bogdan Bogdanović je zagrmeo po završetku susreta. "Mi smo pokušali da pričamo sa sudijama, ali oni nisu hteli da pričaju sa nama. To je okej. Američkom timu nije potrebna takva vrsta pomoći protiv nas. Mi nismo imali tu pomoć kada su nas oni hvatali sa dve ruke i slično. Odigrali smo najbolje što smo mogli", počeo je Bogdan.

Pohvalio je saigrače. "Hvala svima, bio je ovo težak poraz, ali sam ponosan na način na koji smo se borili. Nismo odustali do kraja i možemo da budemo ponosni na to."

Šta je moglo drugačije? "Možda smo mogli da ubacimo još neki šut i da sačuvamo još malo vremena, da igramo duže napade, ali to je košarka. Nisam tip igrača koji će da priča o sudijama, svi to znate, hteo sam da pobedimo i sudije. Poštujem to što smo uspeli da ostanemo mirni i nismo pričali sa njima. Znao sam da će i sudije da budu tu i da ne možemo o njima da pričamo, ne želim da zvučim kao gubitnik i da pričam o arbitrima, iako mislim da su neke stvari mogle drugačije da sude."

U subotu sledi meč za bronzu sa Nemačkom. "U subotu nas čeka meč za bronzu i biće teško sa Nemačkom, moramo da odigramo najbolje do sada", zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Suze Bogdana Bogdanovića  RTS