Velika je šteta što Srbija nije pobedila SAD! Aco Petrović se oglasio odmah posle meča

Hrvatski stručnjak istakao sjajnu igru ekipe Svetislava Pešića.

MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije zaustavljena je u polufinalu Olimpijskih igara, gde je poražena od SAD (95:91) iako je tokom tri i po četvrtine bila daleko bolji tim na parketu. Nekoliko grešaka naših reprezentativaca i nekolik ospornih sudijskih odluka, uz ogroman individualni kvalitet američkog tima, prelomili su meč koji je ostavio jak utisak na hrvatskog stručnjaka Aleksandra Petrovića.

Nekadašnji košarkaš, a sada selektor Brazila, oglasio se odmah nakon meča i istakao je da je šteta što se utakmice završila pobedom Amerike! Po njegovim rečima Srbija je 36 minuta igrala fantastično...

"Košarkaški je velika šteta što utakmica nije završila drugačije, jer odigrati onakvih 35, 36 fantastičnih minuta, a ne dobiti utakmicu je frustrirajuće", napisao je Petrović na svom nalogu na mreži "X". U komentarima ispod objave pojasnio je da Srbija nije mogla da proveri da li je lopta od Durenta prešla na našu polovinu kada su sudije procenila da se Bogdan Bogdanović vratio preko pola, dok su navijači uglavnom bili nezadovoljni suđenjem sudijske trojke.

Hrvatski stručnjak Aco Petrović pre samo nekoliko dana vodio je reprezentaciju Brazila protiv SAD u četvrtfinalu Olimpijskih igara, ali nije mogao da zaustavi jedan od najboljih američkih timova svih vremena. Amerikanci su ubedljivo savladali Brazil (122:87), a deluje da je Aco Petrović nakon toga navijao da se srpski tim "osveti" i zaustavi SAD na putu do još jedne zlatne medalje.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Bogdan Bogdanović teši Ognjena Dobrića  RTS