Partizan ima novog lidera! Četiri utiska sa početka sezone - Željko otkrio karte, sakrio NBA pojačanje

Partizan je krenuo u novu sezonu, a Željko Obradović je otkrio sve planove. Ovo smo mi videli na početku sezone crno-belih.

MN Press/MONDO/Nikola Lalović

Partizan je krenuo u novu sezonu! Nakon predstavljanja tima na kome smo i zvanično saznali sastav crno-bele ekipe za narednu sezonu u "Areni" su se skupili skoro svi košarkaši crno-belih i odradili su trening. Trener Željko Obradović je otkrio kompletan plan priprema, košarkaši su popričali sa novinarima i svi su izgledali jako entuzijastično i raspoloženo.

Crno-beli će odigrati nekoliko pripremnih turnira, a iako je tim potpuno nov Obradović je istakao da veruje da će imati vremena da uigra ekipu i da ih spremi za najveće rezultate tokom sezone koja je pred nama.

A šta smo mogli da vidimo i čujemo na ovom treningu i šta bi mogli navijači da očekuju? Neki igrači se očigledno znaju od radnije što je pozitivno, ali takođe smo mogli da vidimo i da jedan igrač nedostaje!

KO JE FALIO?

Jedini koji se nije pojavio je Frenk Nilikina. Razlog za to je što je odigrao kompletne Olimpijske igre sa selekcijom Francuske, a trener Željko Obradović je u razgovoru sa novinarima otkrio da se plejmejker požalio na umor i da će dobiti nekoliko dana slobodno.

VANJA ODBIO, KARLIK STIGAO!

Karlik Džouns je stigao u Beograd i pojavio se na treningu! Nije ga bilo na predstavljanju tima, ali se sada pojavio. Ponuđen je dodatni odmor Vanji Marinkoviću i Isaku Bongi koji su takođe igrali do samog kraja Olimpijskih igara, ali su oni to odbili. "Tri igrača koji su bili do kraja na Olimpijskim igrama, Vanja Marinković, Isak Bonga i Frenk Nilikina... Pričao sam sa njima, Frenk se oseća prilično umorno i dobio je dodatni odmor. Vanja nije želeo, Isak takođe nije želeo i ostaće ovde u Beogradu, u kakvom će tretmanu biti, videćemo. Mali Bošnjaković ima povredu još od prvenstva za juniore, nije igrao finale. Svi ostali su tu i treniraće. Malo je vreme, ali tako je - kako je. Probaćemo kroz treninge i utakmice da se uigravamo i da shvatimo da sve to iziskuje vreme. Koliko će biti potrebno da dođemo do željene forme. O tom potom - videćemo", rekao je Obradović.

HEMIJA JE VEĆ TU!

This browser does not support the video element.

Trening KK partizan  MONDO/Nikola Lalović

Istina je, ovo je kompletno novi tim ali što se toga tiče videli smo neke jako dobre znake na treningu. Deluje da je hemija već tu i da se neki igrači jako dobro poznaju. Mogli smo da vidimo jako srdačan razgovor i pozdrav dva nova plejmejkera tima Željka Obradovića Karlika Džounsa i Dvejna Vašingtona, a Džouns je pripao i Sterlingu Braunu i vrlo srdačno popričao sa njim. Deluje da je ozbiljno shvatio lidersku poziciju u timu i da želi sa svima da izgradi što bolji odnos i da shvati šta kome najviše odgovara i kako da se postavi prema kome u igri.

TO JE TO, SAD SAMO RAD!

This browser does not support the video element.

Trening KK partizan  MONDO/Nikola Lalović

"To je to u ovom trenutku. Video sam sinoć 15 igrača, plus Karlik Džouns koji je danas stigao i tu je, sa ekipom. On neće danas raditi trening, trebalo bi da radi lekarske preglede, moramo da vodimo računa da su svi zdravo i dobro da bi mogli da uđu u proces treninga", objasnio je Obradović kada su ga novinari pitali za sastav tima i da li se planira neko pojačanje. Što znači da je sigurno da je fokus sada na radu i uigravanju i da su se sve stvari van terena - oko pregovora, ugovora, pojačanja, već rešile. A sada - odbrojavanje do tog Borca u Čačku i početka ABA lige.

(MONDO, Nikola Lalović)