Slušaj vest

Košarkaški klub Partizan predstavio je svoj novi tim na spektakularnom događaju "Crno-bela simfonija" tokom kog su navijači mogli da uživaju u kulturno-umetničkom programu, a potom su videli na koga Željko Obradović računa za sezonu 2024/25. U pitanju je potpuno nova ekipa, sa čak 14 novih imena jer su ostali samo mladi Aleksa Dimitrijević i Balša Koprivica.

Osim Karlika Džounsa, koji dolazi u Beograd u utorak, predstavljeni su još kapiten Vanja Marinković, Ife Lunberg, Frenk Nilikina, Brendon Dejvis, Duan Vašington, Mario Nakić, MItar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Ajzak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk i Tajrik Džouns, a utisak je da je možda najjači aplauz dobio sin legendarnog igrača crno-belih Iva Nakića, član tima koji je 1992. godine osvojio Evroligu.

Mario (23) je na binu izašao sa visoko podignutim šalom Partizana i ispunjenim snom o igranju za voljeni klub, i to zaobilaznim putem. Ponikao je u mlađim kategorijama Zemuna, pa je prešao u Partizan, ali se već u sezoni 2015/16 otisnuo u Španiju gde ga je prizvao Real Madrid. Važio je za jednog od najvećih talenata na svojoj poziciji (nisko krilo) u Evropi, oko njega su se čak "otimale" Srbija i Hrvatska, a onda je iznenada nestao sa mape. Igrao je za Ostende, Andoru i Igokeu, da bi sada šest godina posle debija za Real Madrid, došao u Partizan.

MN Press Partizan

U prošloj sezoni u dresu Igokee u ABA ligi prosečno je beležio 8,3 poena, uz 2,6 skokova i 1,6 asistencija po meču.

Ono što je zanimljivo je da je Mario Nakić iz sportske porodice pošto mu je otac bivši košarkaš Partizana Ivo Nakić, a njegova majka je Zorica Desnica, inače bivša verenica nekadašnjeg jugoslovenskog tenisera Slobodana "Bobe" Živojinovića.

Naš slavni teniser bio je bio je u ljubavi sa Zoricom pre braka sa pevačicom Lepom Brenom i u toj vezi dobio je sina Filipa, danas zvučno ime u srpskoj muzici i suprug regionalno popularne Aleksandre Prijović, pa su Mario i on braća po majci i u odličnim su odnosima.

ivo nakic filip zivojinovic(1).jpg
Instagram 

Često se na društvenim mrežama mogu videti njihove zajedničke fotografije. Dolaskom u Beograd mladi Nakić imao bi još više prilike da provodi vreme uz porodicu i prijatelje, pošto je odrastao u glavnom gradu Srbije pre nego što ga je košarkaška karijera odvela u Španiju. Boba i Zorica su u avgustu 1985. godine dobili sina Filipa, ali kada je čitava Jugoslavija očekivala da će to biti jedan od najzanimljivijih parova u zemlji, došlo je do raskida. Zorica se preselila u SAD i povukla iz javnog života u koji se nije vraćala čak ni nakon što je upoznala Ivan Nakića, sa kojim je dobila sina Marija i ćerku Ivu. Ipak, ponovo se pojavila u medijima kada se njen stariji sin Filip ženio pevačicom Aleksandrom Prijović u junu 2018. godine.

Što se tiče Marija, mnogo je bilo polemike oko toga za koju će reprezentaciju igrati jer je od pojavljivanja u dresu Real Madrida počelo "otimanje" Srbije i Hrvatske. Sam igrač je rekao da je odlučio, ali da će objaviti to kada dođe vreme, da bi nakon toga nažalost nestao sa scene.

"Čuo sam se s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo mu je porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su Saša Đorđević i Predrag Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju", istakao je pre nekoliko godina Veljko Mršić, tadašnji selektor Hrvatske.

Mario Nakić
MN Press 

Tu priču potvrdio je i tadašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, a oglasio se i Aleksandar Đorđević na Tviteru: "Šta bude odlučio i kada se bude odlučio, siguran sam da će mladi igrač Mario Nakić to javno i reći. Ovako se samo navijački 'prevode' naši familijarni, prijateljski odnosi i lepo Mariovo vaspitanje. Na pogrešan način se svi zajedno borimo za njega u interesu srpske košarke nadajući se da će jednog dana, između ostalog i zbog razumevanja i ljubaznosti svih nas i naše javnosti, Mario odlučiti da igra za našu reprezentaciju, mi čekamo i dalje", napisao je tada Đorđević.

Sudeći po aplauzima koje je dobio od navijača beogradskog kluba, deluje da će igrati za reprezentaciju Srbije, ako naravno bude zaslužio partijama u dresu Partizana.

BONUS VIDEO:

MONDO/Jana Desovski Partizan Simfonija