Boriša Simanić se vraća košarci: Dao bubreg za Srbiju i konačno dobio priliku

Mladi srpski košarkaš trenira sa Igokeom tokom priprema za sezonu 2024/25.

MN Press

Srpski krilni košarkaš Boriša Simanić trenira sa Igokeom, objavio je portal "Meridian sport". Nakon nesreće na Svetskom prvenstvu prošle godine i odstranjivanja bubrega, Boriša nije imao klub, a njegov odlazak u ABA ligaša nagovestio je i povratak nekad velikog evropskog talenta na regionalnu scenu.

Boriša Simanić dokazivaće se u narednom periodu timu iz Laktaša, a trener Nenad Stefanović uveriće se iz prve ruke da li je nekadašnji đak i prvotimac Crvene zvezde, Mege i Saragose u stanju da pomogne ekipi koju je preuzeo u junu.

Igokea je uveliko počela da igra pripremne utakmice, američki centar Terel Karter, nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević i plejmejker Brajs Džons (nekadašnji igrač FMP-a i Borca iz Čačka) nagovestili su da će biti lideri nove ekipe, uz proverenog šutera Marka Jeremića, koji je i prošle sezone igrao za tim iz Republike Srpske.

Ako Simanić uspe da se nametne, pridružiće im se u sledećoj sezoni, nakon perioda u kojem se veoma uželeo košarke. "Moja želja je da se vratim negde u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim", rekao je nedavno u emotivnoj ispovesti Boriša Simanić.