Boriša Simanić ima novi klub!

Srpski košarkaš će nastupati u ABA ligi.

MN Press

Srpski košarkaš Boriša Simanić (26) potpsiao je ugovor za narednu sezonu - on će priliku da se vrati u takmičarski ritam imati u dresu Igokee, sa kojom će igrati ABA ligu, saopštio je klub iz Aleksandrovca!

Simanić se nedavno vratio na teren posle godinu dana pauze, a u prijateljskom meču protiv Borca iz Banjaluke nosio je dres Igokee. U ovom timu je i trenirao prethodnih nedelja, pa je bilo očekivano da potpiše ugovor i stavi se na raspolaganje treneru nenadu Stefanoviću za predstojeću sezonu u ABA ligi.

Simanić je ponikao u ekipi Budućnosti iz Bijeljine, odakle je stigao u Crvenu zvezdu. Prvo je igrao za mlađe kategorije crveno-belih, zatim dobio šansu i u seniorskom timu, a išao je i na dve pozajmice u FMP. Jednu sezonu proveo je u Megi, a prvo internacionalno iskustvo imao je u ekipi Saragose.

Karijeru mu je prekinula teška povreda, odnosno gubitak bubrega na Mundobasketu. Na Filipinima, tokom meča protiv Južnog Sudana, Simanić je dobio nezgodan udarac od Nunija Omota a tokom hospitalizacije u Manili lekari su morali da mu izvade bubreg. Njegov boravak u bolnici ujedinio je ekipu i timu dao novu snage, pa se košarkaši i oslabljeni stigli do finala - u meču za zlato izgubili su od Nemačke.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Boriša Simanić izjava  MONDO/Nemanja Stanojčić