Poznata plata Bobana Marjanovića u Feneru: Mnogi misle da je ovo "krađa godine" u Evroligi

Boban Marjanović je potpisao u Fenerbahčeu i to za "siću" u odnosu na današnje ugovore u Evroligi.

Alex Bierens de Haan / Getty images / Profimedia

Iskusni srpski košarkaš Boban Marjanović vratio se u Evropu posle čak devet godina, a mnoge je iznenadio potpisom za turski Fenerbahče. Tokom leta, najviše se pisalo da će Marjanović u Bešiktaš kod Dušana Alimpijevića, ali je umesto toga otišao kod Šarunasa Jasikevičijusa da se bori za titulu u Evroligi.

"Želimo da Boban bude Boban, čekamo da ga nam se pridruži", rekao je trener Fenerbahčea nakon pobede nad AEK-om (85:75) kada je već u svim medijima procurila informacija o angažmanu srpskog gorostasa, a uz to se pojavila i njegova plata.

Kako pišu turski mediji, Boban Marjanović će mesečno zarađivati oko 45.000 evra u Fenerbahčeu, što je vrlo skromna suma kada uzmemo u obzir trenutne plate u Evroligi. Uz to, dogovor je da već u januaru mogu da raskinu ugovor ako jedna od dve strane ne bude zadovoljna, a svakako je u pitanju novac koji ne predstavlja veliki rizik za Fenerbahče, dok mogu da naprave i "krađu godine" u Evroligi.


Veruje se da bi Marjanović, iako ima malu minutažu iz NBA lige već dve sezone, mogao da bude "lek" za Edija Tavaresa iz Real Madrida i Mustafu Fala iz Olimpijakosa, što Fenerbahče nije želeo da propusti.

Podsetimo, Bobi je karijeru počeo u Hemofarmu, a igrao je za CSKA Moskvu, Žalgiris, Nižnji Novgorod, Radnički Kragujevac, Megu, Zvezdu, Spurse, Detroit, Kliperse, Filadelfiju, Dalas i Hjuston. U NBA ligi bio je omiljen među saigračima, gde god da je igrao u tom trenutku.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Bobi Marjanović i Kudra pevaju zajedno  Privatna arhiva