Otišla najveća ikada, plakala je cela hala: Molili je da ostane, ona posle šest olimpijskih zlata rekla dosta!

Dijana Taurasi je završila karijeru, ali tu je njena zamenica!

Twitter/SportingNews

Videli smo jako emotivno veče u Finiksu gde se od domaće publike oprostila legendarna Diana Taurasi! Veteranka i najveća košarkašica u istoriji Finiks Merkjurija rešila je da završila karijeru nakon 20 sezona u ženskoj NBA ligi, a sada je u porazu svog tima od Sijetl Storma 89:70 dobila ovaciju cele hale. 

"Ako je ovo poslednji put, osećam se kao da je prvi", rekla je emotivna Taurasi u poslednjem meču regularne sezone. Odigrala je 18 minuta i za to vreme dala tri trojke za ukupno devet poena, a navijači su skandirali "Još jednom, još jednom", pozivajući je da odigra još jednu sezonu. Merkjuri počinje seriju protiv Minesota Linksa u nedelju, ali nema garancija da će Finiks odigrati još jedan meč na svom terenu do kraja sezone.

Diana Taursi je u ligu ušla 2004. godine i od tada igra za Merkjuri, a kako je dugo WNBA sezonatrajala samo nekoliko meseci ona je nastupala i za Dinamo, Spartak, Fenerbahče, Galatasaraj i Jekaterinburg, u WNBA ima tri titule, dva puta je bila MVP finala, jednom MVP regularnog dela lige, 11 puta Ol Star, 10 puta u prvom timu lige, pet puta najboljii strelac, Ubedljivo je prvi strelac WNBA sa 10.637 poena, a sa selekcijom SAD ima šest zlata na Olimpijskim igrama. 

Steph Chambers / Getty images / Profimedia 

Ipak, nema zašto da brine američka ženska košarka jer je stigla njena zamenica. Neverovatna Kejtlin Klark je završila svoju ruki sezonu sa nestvarnim brojkama. Imala je 19,5 poena i 5,7 skokova po meču, prva je asistentkinja lige sa 8,4 poena po utakmici i naravno dala je najviše trojki u sezoni. U ovoj sezoni je upisala najviše asistencija ikada u sezoni i na jednom meču, kao i najviše tripl-dablova, poena, asistencija i trojki od strane rukija. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Aleksandra Crvendakić  MONDO/Nikola Lalović