"Naučiću Partizanove pesme za dve nedelje": Amerikanca oduševili Grobari u Areni!

Američki košarkaš Dvejn Vašington brzo će naučiti navijačke pesme Partizana.

MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Borac iz Čačka u prvom kolu ABA lige (96:66), a u Bweogradskoj areni bilo je preko 18.000 navijača. Njihov značaj za potpuno novi tim Partizana istakao je trener Željko Obradović, a koliko su oduševljeni igrači najbolje govori izjava jednog od novajlija u timu crno-belih!

"Bio sam uzbuđen, čoveke. Navijači su ludi, nikada ne možemo da budemo umorni pred njima. Imamo mnogo novih igrača ali već smo povezani. Ne mogu ni da zamislim kako će biti sa još više ljudi u hali. Čuo sam da utaikmice u Evroligi budu još luđe, da ne čuješ šta se priča niti svoje misli. Za dve nedelje ću naučiti navijačke pesme Partizana", rekao je medijima posle utakmice u Beogradskoj areni Dvejn Vašington koji je ovog leta stigao u Srbiju. Poslušajte njegovu izjavu:

This browser does not support the video element.

Dvejn Vašington izjava  MONDO/Nemanja Stanojčić

Dvejn Vašington je u kariejri igrao za Indijanu, njen razvojni tim, Finiks i Vestčester, razvojni tim Njujork Niksa. Igranje za Partizan mu je prvo van SAD, a zanimljivo je da je rođen u Nemačkoj dok je njegov otac tamo igrao košarku. I Dvejn Vašington senior svojevremno je bio NBA igrač, a igrač Partizana ima rodbinske odnose sa slavnim Derekom Fišerom koji je godinama igrao plejmejkera u timovima iz najjače lige na svetu.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Miško Ražnatović   MONDO/Nemanja Stanojčić