Budžet Partizana je 23 miliona evra! Ostoja Mijailović otkrio koliko novca klub dobija od države

Ostoja Mijailović pričao je o finansijama Partizana i budžetu tima.

MN Press

Partizan je započeo novu sezonu pobedom protiv Borca. Po završetku meča Željko Obradović je imao kratku konferenciju i istakao da "ima stvari kojima je zadovoljan i kojima nije". Svestan je i trofejni stručnjak da će potpuno novom timu biti potrebno vreme da "kliknu" i da će to doći kako sezona odmiče. Posle tog meča se oglasio i predsednik kluba Ostoja Mijailović.

On je pričao i o finansijama, tačnije o budžetu kluba. "Na Skupštini kluba je usvojen ukupan budžet od 23 miliona evra - 15 za tim i stručni štab, uz poreze, a preostalih osam za troškove funkcionisanja. Klub je obezbedio 18 miliona od toga, očekujemo da će država, baš kao i prošle sezone, da obezbedi tih pet miliona koji nam puno znače. Klub je povećao svoje prihode", rekao je Mijailović za "RTS".

Spomenuo je i dugove. "Kada sam došao u Partizan klub je plaćao osmoricu trenera i devetog kog sam tada zatekao u klubu, Mutu Nikolića. Na spisku igrača kojima se duguje bilo je 85 imena, polako smo te dugove sanirali. Očekujem da ubrzo uđemo u reprogram duga za porez i Partizan u bližem periodu neće dugovati ništa."

Jedno od pitanja bilo je o vređanju sa tribina i kampanji koju je klub pokrenuo da spreči to. "Akciju su inicirali stručni štab i igrači, sprovedena je na meču sa Borcem. Problem je za tim kada vodimo 20 razlike, a publika niotkuda krene da vređa neke ljude koji nemaju veze sa utakmicom, tada pada koncentracija i igračima. Pojačaćemo ubuduće tu akciju", zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Partizan himna na početku nove sezone ABA lige  Mondo/Nemanaja Stanojčić