Oni ne znaju pravila, a ja njihova imena! Hit izjava trenera Mornara: Prozovem igrača, a on na klupi...

Pavićević objasnio da je potrebno još vreme da bi sve "kliknulo" u ekipi Mornara, pa tako usput još upoznaje svoje igrače, kao što oni koji su došli sa koledža - uče pravila evropske košarke.

YouTube/ KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda Meridianbet pobedila je Mornar 91:72 u drugom kolu ABA lige, a trener kluba iz Bara Mihailo Pavićević uprkos ubedljivom porazu imao je razloga za zadovoljstvo. Kao prvo, Pavićević je istakao da mu je "milo što se vidi sa novinarima" pošto je malo nedostajalo da Barani ne učestvuju u ABA ligi zbog teške finansijske situacije i drame sa Đorđijem Pavićevićem, tako da su u poslednji čas sastavili ekipu.

"Fokusirani smo da iskoristimo svaki trening i svaku utakmicu. Želeo bih da čestitam Zvezdi na više nego zasluženoj pobedi i poželeo bih joj uspešnu sezonu na svim frontovima. Čestitam i svojim igračima i želim da kažem da su me prijatno iznenadili i nisam očekivao ni blizu ovakav otpor Zvezdi, evroligašu, pogotovo kada znamo da smo imali samo sedam-osam treninga pred početak sezone", kazao je Pavićević koji ne krije da se i dalje upoznaje sa svojim igračima, pošto je praktično ceo tim došao tik pred početak sezone.

"Ja u toku utakmice čak i pogrešim ime, istina je! Sve su novi igrači, u sprintu pokušavam da vidimo ko šta može, da što pre namestimo igru i deluje mi da smo na dobrom putu. Dobra je atmosfera i demo utakmicu po utakmicu", dodao je trener i poručio da ga ponosnim čini što su uspeli da spasu klub, tako da će se "košarka u Baru igrati i posle njih dvojice".

"Samo plejmejker Alen, nije bio protiv Budućnosti, svi ostali su bili tu, ali tek smo se bili okupili i nismo znali gde udaramo. Tako da, ne bih rekao da možemo da budemo iznenađenje, cilj je da se uigramo i polako stabilizujemo, pa da dobijemo najvažnije utakmice. Duga je liga i bilo je iznenađenja, tako da ne bih unapred govorio o ekipi koliko možemo. Naš osnovni cilj je da ostanemo u ABA ligi".

Ističe trener Mornara da bi najsrećniji bio kada ne bi svake godine "pravio novu ekipu", ali okolnosti su takve: "Znate kad zovem igrača, pa pogrešnog prozovem, a taj nam sedi na klupi. Dva igrača su došla koledža, ne znaju još pravila, nismo stigli da im sve objasnimo. Vreme je nama najbitniji faktor i ne može se čudo napraviti preko noći. Naš osnovni cilj je bio da ne napravimo grešku kao protiv Budućnosti, da odigramo jednu četvrtinu dobro, pa su nas posle razneli. Razumeli su igrači tu razliku između koledža i evropske košarke. Treba da se uigramo, imamo interesantnu ekipu", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nebojša Čović   MONDO/Dušan Ninković