Slušaj vest

Dugo je Mornar iz Bara mirovao, svi su se pitali sa kakvim će timom ući u novu sezonu, a sada su u jednom danu predstavili pola tima! Došlo je šest novih igrača, a najveće pojačanje, tj. najzvučnije je svakako Ilija Đoković. Nekadašni reprezentativac Srbije, plejmejker koji je nastupao za FMP i Borac sada će nastaviti karijeru u ABA ligi u BAru. 

Stigao je i mladi Aleksa Ćubić, reprezentativac Srbije na U19 Svetskom prvenstvu 2019. godine koji je došao iz Košarkaške lige Srbije. Prošle sezone je igrao za Slobodu gde je prosečno beležio 13,3 poena po meču i sada hoće da se dokaže na ABA nivou.

Došao je i Lovro Buljević iz mađarskog Debrecina, centar sa iskustvom igranja u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Hvatskoj kao i tri stranca. Potpisao je Kanađanin Džejden Benato koji je nekadašnji omladinski reprezentativac svoje zemlje, kao i Džamari Smit. Ovaj 24-godišnjak igra na poziciji krila, a u Bar dolazi iz Češke gde je prvi put igrao evropsku košarku. Tamo je bio jako efikasan sa 20,7 poena i 6,7 skokova po meču. Poslednje pojačanje je Trevis Iv, plejmejker koji je upravo završio koledž 

Prošle sezone je Mornar morao da menja bukvano ceo tim tokom sezone, a na kraju su jedva uspeli da ne budu na dnu tabele. Sada su opet rešili da naprave velike promene i tim će promeniti gotovo potpuno u odnosu na kraj prošle sezone. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork