Partizan prodao igrača u NBA ligu: Odigrao jedan meč i odmah se vraća u SAD?

Neverovatna situacija za Partizan i Dvejna Vašingtona.

MN Press

Košarkaški klub Partizan ovog leta angžovao je američkog košarkaša Dvejna Vašingtona, a nakon samo jedne utakmice mogla bi da se završi njihova saradnja - razlog nisu neopravdana očekivanja već sasvim druga situacija. Na adresu beogradskog tima stigla je ponuda koja se ne odbija, pa će se košarkaš srpskog kluba vratiti u NBA ligu!

Koliko će to dugo trajati, ostaje da se vidi... Navodno, Njujork Niksi bi potpisali ugovor sa Dvejnom Vašingtonom i on bi se preselio u NBA ligu, a zatim bi odmah bio trejdovan u Šarlot - u okviru trejda u koji su uključeni Karl-Entoni Tauns, Džulijus Rendl i Donte DiVinćenco. Šarlot Hornetsi bi poslužili samo kao treća strana u tom poslu, a Vašington tek kao kusur u dogovoru tri tima.

Zbog toga bi Hornetsi verovatno odlučili da odmah otpuste Dvejna Vašingtona, pa bi Partizan mogao da iskoristi priliku i opet ga angažuje, samo nekoliko dana nakon što ga je prodao u SAD. Iz takvog posla profitirao bi Partizan, ali i sva tri tima u NBA ligi. Jedino se Dvejn Vašington ništa ne bi pitao, ali može i njemu da bude dobro, posebno ako čitavu ovu transakciju odradi bez selidbe na drugi kraj sveta.

Da mu je plan da ostane u Beogradu Dvejn Vašington pokazao je i pre nekoliko dana, nakon pboede Partizana nad Borcem iz Čačka, u njegovom za sada jedinom meču u crno-belom dresu. "Naučiću navijačke pesme Paritizana za dve nedelje", naveo je košarkaš iz Amerike, nakon odlične partije. Meč je završio sa 13 postignutih poena, tri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte.

Vašington je rođen u Nemačkoj, dok je njegov otac tamo igrao košarku, ali je odrastao u SAD i uz škole koje je pohađao košarku je učio od rođaka Dereka Fišera. Jedno vreme je i živeo sa nekadašnjim NBA igračem, upoznao je najveće zvezde najbolje košarkaške lige na svetu, a kasnije imao priliku i da igra protiv njih.

Nastupao je za Indijanu, njen razvojni tim, Finiks i Vestčester, razvojnu ekipu Njujork Niksa. Iskustvo u Partizanu prvo mu je u Boegradu, a ostaje da se vidi da li će u Evropi odigrati samo jedan meč - pošto je na zvaničnim mečevima nastupio samo protiv Borca iz Čačka.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Partizan himna na početku nove sezone ABA lige  Mondo/Nemanaja Stanojčić