Nebojša Čović otišao iz Crvene zvezde!

Posle imenovanja na mesto predsednika KSSNebojša Čović više nije predsednik Crvene zvezde.

MN Press

Košarkaški savez Srbije dobio je novog predsednika! Skupština KSS izabrala je dugogodišnjeg predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića na mesto prvog čoveka srpske košarke, a zbog toga je on morao da odstupi sa dosadašnje funkcije. Nakon duže od decenija Čović je napustio čelo crveno-belih. Saopštenje sa tekstom njegove ostavke je od strane kluba dostavljeno je klubovima i mi ga prenosimo u celosti. 

"S obzirom da sam danas, 1. oktobra 2024. godine imenovan na funciju Predsednika Košarkaškog saveza Srbije, saglasno Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obaveštavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji neću moći da obavljam funkciju Predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda. Moje imenovanje za Predsednika Košarkaškog saveza Srbije upravo je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa. Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim, kako na poverenju koje ste mi ukazivali sve ove godine da budem Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem Predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Uveren da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije, sinonim želja najmlađih u kojima su budući šapioni i reperezentativci naše zemlje i u srcima miliona onih koji su sa tribina najveća snaga Zvezde, želim vam mnogo uspeha u daljem radu!", napisao je Čović.

Ranije je Nebojša Čović godinama bio i na čelu košarkaškog kluba FMP, a ovo mu nije prvi mandat na čelu naše košarke. Od 1995. do 1997. godine bio je predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije. Za sada su prilike takve da se očekuje da će njegovo mesto na čelu Crvene zvezde preuzeti dosadašnji predsednik Upravog odbora Željko Drčelić.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nebojša Čović   MONDO/Dušan Ninković