Slušaj vest

Srpski reprezentativac Filip Petrušev osvojio je pehar Superkupa Grčke pošto je sa Olimpijakosom slavio protiv Panatinaikosa 86:85. Petrušev je prvo blistao protiv Peristerija u polufinalu, da bi i u finalu bio "iks faktor" svog tima - bio je drugi najkorisniji sa 18 poena i osam skokova. Ukupno, imao je indeks korisnosti 21 za oko 26 minuta u igri.

Posebno važan Petrušev je bio u poslednjoj deonici kada je ubacio sedam poena (od ukupno 23 za Olimpijakos), a trojkom Saše Vezenkova za 84:75, na 34 sekunde do kraja, postalo je jasno da će crveno-beli slaviti. Uspeo je Panatinaikos samo da trojkama Grigonisa i Nana ublaži poraz, što neće nimalo zaboleti navijače tima iz Pireja koji su tako osvojili prvi trofej u sezoni i to protiv najvećeg rivala.

Odmah posle meča, oglasio se i agent Miodrag Ražnatović, koji brine o karijeri Filipa Petruševa, a koji je ovog leta bio i te kako "tražena roba" u Evropi. Pre svega Crvena zvezda ga je tražila, ali sve je izvesnije da neće moći do njega...

"Sjajan meč za Filipa Petruševa koji je blistao u finalu Superkupa Grčke! Imao je 18 poena i osam skokova, a Olimpijakos je pobedio Panatinaikos 86:85", napisao je Miodrag Ražnatović o svom klijentu koji je ovog leta definitivno pokazao da zaslužuje veću šansu nego što je to bio slučaj prošle sezone.


Inače, najefikasniji igrač meča bio je Saša Vezenkov sa 20 poena, dok je 19 dao Tajler Dorsi. S druge strane Panatinaikos su predvodili Grigonis sa 19 i Slukas sa 18, dok je Lesor stao na 11 poena i osam skokova.

Na kraju meča imao je i čarke sa navijačima Olimpijakosa, ali se sve završilo na verbalnom sukobu.


BONUS VIDEO:

RTS1 Vanja Marinković slavi blokadu Filipa Petruševa