Crvena zvezda se oglasila zbog Nebojše Čovića: Posle 13 godina došlo je vreme za rastanak!

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom odlaska Nebojše Čovića sa čela kluba.

MN Press

Crvena zvezda se oglasila! Nakon što je Nebojša Čović izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije on je morao zvanično da podnese ostavku na mesto prvog čoveka crveno-belih. Posle 13 godina neće biti na čelu kluba sa Malog Kalemegdana, a u oproštajnoj poruci klub mu se zahvalio za sve što je učinio za 13 godina na čelu. 

"Predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović izabran je u utorak 01.10.2024.godine na Skupštini KSS za predsednika Košarkaškog Saveza Srbije u narednom četvorogodišnjem periodu do 01.10.2028.godine. Predsednik UO KK Crvena zvezda Željko Drčelić želi ovom prilikom u ime celog kluba i svih Zvezdaša da čestita našem dosadašnjem predsedniku, gospodinu Nebojši Čoviću izbor na mesto predsednika Košarkaškog Saveza Srbije najodgovornije mesto u srpskoj košarci i još jednom se zahvali za sve što je učinio za naš klub!

Dr Nebojša Čović je vodio naš klub 13 godina. U njegovom mandatu je prvo oporavio Crvenu zvezdu koja je bila na ivici opstanka, i postepeno podigao na nivo kluba koji je stabilan, transparentan, respektabilan u evropskim okvirima, kao i redovni učesnik Evrolige i osvajač čak 25 trofeja Srpske lige, ABA lige i Kupa Radivoj Korać! Ovaj period računa se kao najuspešnije razdoblje u istoriji našeg kluba koji naredne godine slavi 80 godina postojanja.

Istovremeno svi zaposleni u klubu, UO, menadžment, Skupština, stručni štab, igrači i svi zaposleni, žele još jednom da se zahvale dr Nebojši Čoviću na svemu što je uradio za našu Crvenu zvezdu i požele mu puno sreće i uspeha na mestu predsednika KSS, kao i dobru saradnju sa našim klubom u narednom periodu koji je izuzetno važan za celokupnu srpsku košarku!", navodi se u tekstu Crvene zvezde. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nebojša Čović o Nikoli Topiću  Mondo/Nikola Lalovic