Partizan nije podržao Čovića, Mijailović se burno oglasio: Ovim izborom je postiđen i degradiran svako!

KK Partizan i Ostoja Mijailović nisu podržali kandidaturu Nebojše Čovića na mesto predsednika KSS.

Vladimir Markovic/© MN press, all rights reserved

Košarkaški savez Srbije dobio je novog predsednika, a to je Nebojša Čović. Nakon što je ozvaničen izbor dugogodišnjeg prvog čoveka Crvene zvezde na mesto prvog čoveka srpske košarke oglasili su se Partizan i Ostoja Mijailović. Predsednik crno-belih je istakao da njegov klub nije podržao Čovića i da lično smatra da Čović nije dobar izbor za to mesto. 

"KKPartizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS, niti smatra da je on dobar izbor za srpsku košarku. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane. Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek, a da je ovakvim izborom degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u našu košarku", napisao je na tviteru Ostoja Mijailović. 

Nebojša Čović je napustio Crvenu zvezdu po dolasku na čelo Košarkaškog saveza Srbije, a njegovi najbliži saradnici biće Filip Sunturlić, Ana Joković, Nenad Krstić i Darko Jovičić. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Ostoja Mijailović  MONDO/Nemanja Stanojćić