Slušaj vest

Crvena zvezda se oglasila! Nakon što je Nebojša Čović izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije on je morao zvanično da podnese ostavku na mesto prvog čoveka crveno-belih. Posle 13 godina neće biti na čelu kluba sa Malog Kalemegdana, a u oproštajnoj poruci klub mu se zahvalio za sve što je učinio za 13 godina na čelu. 

"Predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović izabran je u utorak 01.10.2024.godine na Skupštini KSS za predsednika Košarkaškog Saveza Srbije u narednom četvorogodišnjem periodu do 01.10.2028.godine. Predsednik UO KK Crvena zvezda Željko Drčelić želi ovom prilikom u ime celog kluba i svih Zvezdaša da čestita našem dosadašnjem predsedniku, gospodinu Nebojši Čoviću izbor na mesto predsednika Košarkaškog Saveza Srbije najodgovornije mesto u srpskoj košarci i još jednom se zahvali za sve što je učinio za naš klub!

Dr Nebojša Čović je vodio naš klub 13 godina. U njegovom mandatu je prvo oporavio Crvenu zvezdu koja je bila na ivici opstanka, i postepeno podigao na nivo kluba koji je stabilan, transparentan, respektabilan u evropskim okvirima, kao i redovni učesnik Evrolige i osvajač čak 25 trofeja Srpske lige, ABA lige i Kupa Radivoj Korać! Ovaj period računa se kao najuspešnije razdoblje u istoriji našeg kluba koji naredne godine slavi 80 godina postojanja.

Istovremeno svi zaposleni u klubu, UO, menadžment, Skupština, stručni štab, igrači i svi zaposleni, žele još jednom da se zahvale dr Nebojši Čoviću na svemu što je uradio za našu Crvenu zvezdu i požele mu puno sreće i uspeha na mestu predsednika KSS, kao i dobru saradnju sa našim klubom u narednom periodu koji je izuzetno važan za celokupnu srpsku košarku!", navodi se u tekstu Crvene zvezde. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Mondo/Nikola Lalovic Nebojša Čović o Nikoli Topiću