Igrač Partizana trejdovan u NBA ligu: Crno-beli dobijaju milion, ali ostaće bez pleja neko vreme!

Dvejn Vašington je trejdovan i trenutno nije u Partizanu!

MN Press

Trejdovan je Dvejn Vašington! Američki plejmejker iz redova Partizana sada je i zvanično deo NBA trejda između Njujork Niksa i Minesota Timbervulfsa, a iako je član Partizana on je sada zvanično prosleđen Šarlot Hornetsima. Ali o čemu se zapravo radi?

Da bi Minesota uspela da trejduje Karla Entonija Taunsa u Njujork u zamenu za Donte Divinćenca i Džulijusa Rendla morao je i Vašington da bude umešan u taj transfer. Na račun obeštećenja Partizan će dobiti 1.000.000 dolara, a nakon toga će se Vašington vratiti u Beograd. Ovaj trejd je u principu samo papirološki, ali moraće Vašington ipak da zvanično bude član Šarlota nekoliko dana.

Svakako da će Željko Obradović na neko vreme ostati bez Vašingtona i da on najverovatnije neće biti u timu za otvaranje Evrolige i meč sa Baskonijom. Najverovatnije je Vašington potpisao sporazumni raskid i sada će nakon otkaza u NBA ponovo obući dres crno-belih i zaigrati za Partizan. Hornetsi su se pojavili kao posrednici u ovom draftu gde su dobili tri pika druge runde, Dahuana Džefrisa,Čarlija Brauna i Dvejna Vašingtona. U Minesotu su otišli Džulijus Rendl i Donte Divićenco, a u Njujork Karl Entoni Tauns. 

Vašington ima 24 godine, nakon tri godine na Ohaju nije drafton, ali ga je potpisala Indijana. Slali su ga u razvojnu ligu, zatim je igrao za Finiks. Zapravo je sada trejdovan zato što je prošle sezone završio godinu kao deo razvojnog tima Niksa.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Dvejn Vašington  MONDO/Nikola Lalović