Topić u pauzi od godinu dana sluša savete starijih: "Ne mogu da odredim jednog koji mi je pomogao"

Nikola Topić karijeru će nastaviti u NBA ligi, u Oklahomi u koju je došao kao 12. pik sa drafta.

MN Press

Nikola Topić ovog leta doneo je odluku da karijeru nastavi u NBA ligi. Momak rođen u Novom Sadu izabran je kao 12. pik na draftu od strane Oklahome i nema sumnje da će veliki talenat srpske košarke imeti blistavu karijeru pred sobom. Ipak, zbog povrede, mladi organizator igre doneo je odluku da propusti narednu godinu i iskoristi je za rehabilitaciju i pripremu za predstojeći period. 

Najjača liga na svetu dovela je mladog Srbina koji je u prvom delu prošlogidišnje sezone prikazivao neverovatne partije. Nosio je dres Mege i u proseku beležio pozamašnih 18,6 poena po susretu. Potom je bio prekomandovan u redove crveno-belih, ali je već prvi susret sa večitim rivalom ostavio veliki trag - Topić se povredio i napravio dugu pauzu. Potom je usledio povratak na teren i novi derbi, ali stara povreda, pa tako mladi organizator igre nije imao izbora do da narednu sezonu presedi na klupi.

Na početku sezone u NBATopić je rekao: "Osećam se sjajno. Svakog dana je sve bolje, što je dobar početak. Uživam u Oklahomi, grad je miran i tih, to mi se sviđa. Verujem da ću uživati još više" rekao je bivši igrač Crvene zvezde na danu novinara u NBA ligi.

Osim perioda adaptacije na novu sredinu, Topić prolazi i kroz period oporavka od povrede. Ipak, lakše je jer su oko njega starije kolege koje su tu da podele savete. "Ne mogu da odredim jednog koji mi je pomogao, svi su bili tu. Često smo pričali o košarci, o životu. Posebno Čet Holmgren koji je imao istu situaciju kao ja, razgovarali smo stalno", istakao je Topić

Već je poznato da će mladi Srbin neće ulaziti na teren ove sezone. "To ima nekih prednosti. Pre svega da upoznam sve koji igraju, sve koji znaju sistem. Igrati 82 utakmice u sezoni je nešto drugačije, svaki ruki prođe istim putem. Ja ću imati vremena da se pripremim za to", rekao je Topić i dodao: "Videće svi da mi je svaka lopta važna, da ću dati maksimum u svakom posedu, odbrani i napadu, bez obzira da li je prijateljska utakmica, ligaška ili nadam se, jednog dana, plej-of", zaključio je Topić.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nikola Topić povreda  Kurir/Petar Aleksić