Zvezdin biser debitovao na Dorćolu: Naspram sebe imao nekadašnjeg pleja Barselone

Andrej Kostić je debitovao za Dinamik u Košarkaškoj ligi Srbije.

MN Prees

Andrej Kostić je posle dobijanja dvojne registracije debitovao za Dinamik u Košarkaškoj ligi Srbije. Mlada nada Crvene zvezde predvodila je svoj novi tim, ali to nije bilo dovoljno da izabranici Nikole Markovića savladaju Radnički sa Crvenog krsta na domaćem terenu, već se meč završio rezultatom 75:82. Jedan od najefikasnijih u protivničkom timu je bio bivši igrač BarseloneStefan Peno

Nedavno je doneta odluka da Andrej Kostić pojača redove Dinamika, ali istovremeno i ostane igrač Crvenezvezde, kako bi imao više prostora za razvoj veština na terenu. Kostić je u svom prvom meču za Dinamik postigao 15 poena, uz to je dodao još i po dva skoka i asistencije za 32 minuta na terenu. Susret je završio sa 10 indeksnih poena, u šutu za dva je bio precizan tri puta iz šest pokušaja, dok je izvan linije 6,75 šest puta poslao loptu ka tabli, ali je postigao samo jednu trojku.

U timu Radničkog najefikasniji je bio Aleksandar Sokolović sa 22 poena, četiri skoka i pet asistencija, a pratio ga je nekada najveći talenat srpske košarke i bivši igrač BarseloneStefan Peno sa 17 poena, osam skokova i dve asistencije.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Andrej Kostić za MONDO  MONDO