Matic Rebec rešio srpski derbi u Železniku: Posle Lige šampiona, FMP slavio i u ABA ligi

Košarkaši FMP-a pobedili Borac iz Čačka na domaćem terenu, uz odličan nastup slovenačkog organizatora igre Matica Rebeca.

MN Press

Košarkaši FMP-a ostvarili su drugu pobedu u "jadranskoj" sezoni, jer su u srpskom derbiju protiv Borca slavili rezultatom 74:67 u Železniku. Najefikasniji je bio plejmejker Matic Rebec sa 21 poenom, uz šest skokova i tri asistencije.

"Velika pobeda za nas, Borac ove godine ima pet stranaca, dvojicu naših iskusnih igrača, tu je Đorđe Gagić, bivši igrač večitih, reprezentativac... Igrali smo u Pioniru u sredu, zato je velika, a za tri dana nas opet čeka FIBA Liga šampiona", rekao je posle utakmice trener Saša Nikitović.

U drugom meču ove nedelje, nakon pobede protiv Peristerija u FIBA Ligi šampiona, njegov tim je igrao za uravnoteženom minutažom i bez Stefana Lazarevića, koji je i za ovaj meč bio suspendovan u ABA ligi zbog tuče sa Džejmsom Nanelijem prošle sezone.

Uz slovenačkog plejmejkera, dvocifreni u napadu bio je još centar Ognjen Kuzmić sa 12 poena, Vojislav Stojanović ubacio je devet, a Ranko Simović i Danilo Tasić postigli su po osam poena. U Borcu su dvocifreni napadački učinak imali Paulijus Valinskas sa 18 poena, povratnik u tim Dijante Boldvin dodao je 12, a Đorđe Gagić ubacio je 10 poena.

Pogledajte kako je igrao Matic Rebec:

FMP Borac Čačak  YouTube/ABA liga j.t.d.

"Panteri" će sledeći meč igrati u FIBA Ligi šampiona protiv Manise u hali "Aleksandar Nikolić", u sredu, 9. oktobra. Potom će u ABA ligi gostovati Spartaku narednog ponedeljka, 14. oktobra.

"Pobedili smo Peristeri, koji je igrao Fajnal-for, a Manisa je sa dva NBA igrača dobila dosta lagano Mursiju u gostima, iako je bilo u produžetku. Mursija je takođe bila prošle godine na Fajnal-foru i zato je možda i najjača grupa u takmičenju. Prvoplasirani ide dalje, drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju... Bilo bi verovatno najveće iznenađenje da budemo prvi u grupi. Posle prvog meča smo zadovoljni, posle drugog ćemo videti. Želimo da prikažemo bar deo igre kao protiv srede i da opet odbranimo domaći teren", rekao je Nikitović.