Željko nije hteo o košarci, ovo je bitnije: Poslao poruku Ciboni, ima samo jednu želju!

Željko Obradović je posle jako bitne pobede nad Cibonom poslao poruku bolesnim igračima rivala.

YouTube/ BC Partizan TV

Nakon što je Crvena zvezda kiksnula i poražena je u Splitu Partizan ništa nije prepuštao slučaju. Tim Željka Obradovića je zgazio rivale iz Zagreba sa 35 razlike i tako se odvojio na vrhu ABA lige. Posle tri kola crno-beli su već na dve pobede više od najvećeg rivala, a uz to je posle poraza na startu Evrolige stigla i jako uverljiva pobeda.

Trener crno-belih Željko Obradović je posle meča prvo pričao o zdravstvenim problemima zbog kojih je Cibona došla izuzetno oslabljena u Beograd. Pre nego što se dotakao same utakmice poželeo je bolesnim košarkašima rivala da se što pre oporave i vrate u tim. 

"Prvo bih poželeo igračima Cibone koji nisu igrali ovu utakmicu da se što pre oporave. Da budu zdravi i spremni za sve što ih očekuje u nastavku. Da se zahvalim navijačima večeras, a igrači su izgledali razigrano na terenu u čestitke na svemu što su uradili na terenu večeras", istakao je Obradović. 

Zatim se osvrnuo najtrofejniji evropski trener na zdravstveni bilten svog tima. Sada je van ekipe bio Brendon Dejvis zbog manje povrede i sva je prilika da će se iskusni centar vratiti u sastav za meč sa Realom. 

"Brendon je imao na malom prstu leve ruke bol. Išao je na snimanje, na sreću nema ništa. Ipak bio je veliki bol, nije trenriao i odlučili smo da je bolje da ne igra. Nadamo se da će već od utorka kada se ekipa vraća treningu biti na treningu i da će biti u sastavu za Real Madrid", istakao je Obradović, a onda se osvrnuo i na situaciju sa već duže vremena odstutnim Ajzeom Majkom: "Ne želimo da forsiramo, verujemo našem lekarskom timu. On ima ogromnu želju, krenuo je da radi individualno sve one stvari koje su potrebne da bi se vratio. Videćemo kakoće da izgleda u utorak i u tom smislu ćemo doneti odluku."

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Željko Obradović pred KK Partizan - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić