Partizan pregazio Amera, on se oduševio: Nek svako na svetu pogleda Željka i nek radi isto!

Američki stručnjak na čelu Cibone Kris Tomas se oduševio što je imao šansu da stane rame uz rame sa Željkom Obradovićem.

YouTube/ BC Partizan TV

Cibona je u Beograd došla bez tri ključna igrača i sa juniorima priključenim u prvi tim zato što je stomačni virus pokosio prvotimce i očekivano izgubila od Partizana. Ipak američki stručnjak Kris Tomas koji je doveden da predvodi ovaj sastav tima iz Zagreba je video nekoliko stvari koje su ga obradovale. Njegov tim se borio koliko je mogao, a protiv crno-belih u ovom sastavu realno nisu mogli da dođu do mnogo boljeg rezultata. 

"Hvala vam, teško nam je bilo defanzivno je je Partizan imao po pet šutera na terenu. Ipak ja kao Amerikanac uvek biram da vidim one pozitivne stvari. Mislim da smo se borili, iako smo imali neke čudne petorke. To što smo izgubili Keta Barbera, ali sam ponosan na momke što su se ipak borili. U nekim momentima sam video neke dobre stvari. Znao sam da ne dolazim na lak posao, ovo je mlad tim koji se sprema za budućnost", rekao je u uvodnom izlaganju Tomas. 

Imao je priliku da se susretne sa najtrofejnijim trenerom u istorii evropske košarke Kris Tomas i znao je to da ceni. Imao je samo reči hvale za iskusnog srpskog stručnjaka i uporedio ga je sa najboljima ne samo u Evropi nego i na svetu. 

"Imao sam intervju sa nekim juče, ovo je parametar za sve. Ja bih Obradovića stavio rame uz rame sa bilo kim na svetu. Zaboravite Evropu, ne pričamo o kontinentnu ovde. Ovaj čovek je... Sve što on predstavlja treba da ponavlja svaki trener u svakom kutku sveta. Fantastično je, sjajno je iskustvo. Uvek hoćemod a se izmerimo sa najboljima i sjajno je ogledati se sa najboljima", rekao je on.

Na kraju konferencije je pošto je dobio samo jedno pitanje imao je vremena i da se našali: "Uvek se izvučem tako lako jer ovde niko ne priča engleski!", završio je Tomas. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Željko Obradović pred KK Partizan - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić