"Nema kuknjave, u Zvezdi igraju dokazani igrači": Drčelić se javio posle lošeg starta sezone

Željko Drčelić oglasio se posle lošeg starta Crvene zvezde u ABA ligi.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda Meridianbet nije počela sezonu onako kako je želela. U prva tri kola ABA lige doživela je dva poraza i to je nešto što je zabrinulo navijače. Posebno ako se uzme u obzir da je ekipa cele prošle sezone u regionalnom takmičenju ukupno četiri puta izgubila. Posle odlaska Nebojše Čovića na mesto predsednika KSS prvi čovek kluba je Željko Drčelić.

Upravo je on pričao o dešavanjima na Malom Kalemegdanu posle slabog starta. "Neočekivano i svakako da nije na nivou koji smo priželjkivali i za koji smo se spremali. Međutim, postoje određeni faktori koji na to utiču i koji su uočljivi kod većine evroligaških ekipa. Period za pripreme je redukovano, uvod u sezonu je praktično finalni deo priprema, recimo Real je otvorio sa 0-3, Baskonija ima dva poraza u ACB ligi, Žalgiris i Zvezda beleže poraze posle pobeda u Evroligi. Teško je, potrebno je vreme i verujem da ekipa može da izađe jača i da napreduje iz meča u meč. Igrali smo protiv Dubaija i Pariza na startu, ekipa koje su velika nepoznanica. Prvu utakmicu u Dubaiju nismo uspeli da privedemo kraju kako smo hteli, ali smo u Parizu zbili redove i ostvarili važnu pobedu", rekao je Drčelić za "Sportal".

Veruje da stvari mogu da se poprave vrlo brzo. "Kao što je trener Sferopulos rekao posle meča sa Mornarom - nema prostora za kuknjavu. Moramo svi zajedno da prepoznamo trenutak i da stanemo uz tim. Radi se o dokazanim igračima koji imaju mnogo pobeda i trofeja i samim dolaskom su obradovali navijače. Predvodi ih sjajan trener i važno je da budemo uz tim i da zajedno zabeležimo drugu pobedu u Evroligi, prvu pred našim navijačima. Ukoliko se to ostvari, ako se ne varam do sada nismo zabeležili takav start u Evroligi i moramo svi da doprinesemo. U Parizu je bila sjajna podrška, očekujem još veću u Beogradu i neophodno nam je zajedništvo. Cilj je da ekipa bude prava u delu sezone kada se odlučuje o finalnom plasmanu i borbi za trofeje. Ne želim nikakva opravdanja i alibi, verujem u rad i znamo da ćemo uz rad i kvalitet koji imamo uspeti to da prenesemo na teren i da će uz podršku sa tribina to da bude još brže i efikasnije. Na muci se poznaju junaci i mi iz ovakvih situacija moramo da izvučemo pouke."

On je bio sa timom i u Parizu i Splitu. "Smatram da je moja uloga i obaveza da budem uz tim i da pružim podršku. Ekipa dobro radi, odnosi su onakvi kakvi se mogu samo poželeti. Ali, teren je jedino merilo i hoćemo to da prenesemo na parket. Zvezdaška javnost i svi u klubu moramo da budemo uz tim i da pomognemo kako bismo što pre zaigrali na pravi način. Ponavljam, sve ovo je za trenutni deo sezone nešto sa čim se suočavaju mnoge ekipe, mi verujemo u tim i pružamo im punu podršku", zaključio je Drčelić.

(Sportal/Mondo/Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi  Mondo/Tijana Jevtić