Šok odluka ljubimca navijača Zvezde: Potpisao ugovor i odmah završio karijeru!

Bili Beron dve nedelje nakon pronalaska novog kluba rekao da je dosta košarke.

MN Press

Američki košarkaš Bili Beron (33), nekadšanji bek Crvene zvezde, doneo je šokantnu odluku - završio je karijeru ubrzo nakon što je potpisao ugovor sa ekipom Šangaj Šarks u Kini! Na odluku miljenika Zvezdinih navijača sigurno su uticale brojne povrede sa kojima se suočavao u prethodnim godinama, a o završetku igračke karijere razmišljao je i u prethodnom periodu.

Beron se pre samo dve nedelje dogovorio oko detalja saradnje sa kineskim klubom, ali je ubrzo stavio tačku na karijeru. Očigledno je povreda desnog lakta bila preteška - Bili je prethodne sezone odigrao tek nekoliko utakmica i dva puta je morao pod nož, a operacije verovatno nisu u potpunosti rešile problem koji je imao.

Beron je rođen u gradu Altuna u Pensilvaniji, a tokom školovanja pohađao je dve srednje škole i tri koledža. U leto 2014. godine igrao je Letnju ligu za Čikago Bulse, ali nije uspeo da se izbori za priliku u NBA, pa je započeo svoju profesionalnu karijeru u Evropi. Nastupao je za Lijetuvos Ritas, Šarloa, Mursiju i Eskišehir, pre nego što ga je Milan Tomić primetio i doveo u Crvenu zvezdu.

Sa srpskim timom igrao je u Evroligi i predstavio je široj košarkaškoj javnosti, a nakon dve sezone u Beogradu po dve godine igrao je za Zenit iz Sankt Peterburga i Olimpiju iz Milana. Dva puta je bio šampion ABA lige, osvojio je VTB ligu i VTB Superkup, dok je sa Zvezdom osvojio ABA ligu, KLS i Superkup ABA lige. Navijači posebno pamte njegov kontroverzni pogodak u finalu ABa lige protiv Partizana, kada je poentirao pored Stefana Jankovića nakon napravljenih koraka koji nisu dosuđeni.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Delije skandiraju Biliju Beronu  MONDO/Nikola Lalović