"Video sam svojim očima šta se radi, zato idem": Džordan Lojd se oglasio zbog bega iz Izraela

Džordan Lojd napustio Makabi zbog ratnih dešavanja i traži novi klub.

Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Američki košarkaš Džordan Lojd (31) stigao je ovog leta kao veliko pojačanje u Makabi iz Tel Aviva, ali posle samo nekoliko meseci u klubu - objavljeno je da odlazi. To je sve iznenadilo s obzirom da je potpisao dvogodišnji ugovor, i to vrlo unosan, međutim Lojd je insistirao na raskidu saradnje i Izraelci su mu ispunili želju.

Razlog odlaska je situacija u Izraelu, koji je već godinu dana u otvorenom sukobu sa Hamasom, u sukob su uključeni i Iran i Liban. Lojd se nadao da će situacija smiriti, međutim čak je i eskalirala u poslednje vreme i zbog toga ne želi više da čeka i strahuje, kako on tako i njegova porodica, pa će tako u drugom klubu okušati sreću. Zbog pravila, to može da bude i u nekom drugom klubu Evrolige gde će biti zainteresovanih.

Lojd se sada oglasio i na društvenim mrežama gde je navijačima otkrio razloge svog odlaska, objašnjavajući da je svedočio bombardovanju i da se zbog toga zabrinuo za život: "Jedna od najtežih stvari koje sam morao da uradim u karijeri je da odem sa mesta gde je srce htelo da bude. Toliko sam bio blizak sa svojom braćom, trenerom i njegovim saradnicima. Uživao sam da budem oko vas zbog atmosfere koju ste napravili. Hvala vam što ste me prihvatili. Navijačima želim da kažem da su mi u par meseci pokazali toliko ljubavi na kojoj sam im neizmerno zahvalan. Kada sam potpisao ovde letos, išao sam protiv svoje porodice i brige koju su imali. Hteo sam da igram za ovaj klub i ljude. Kockao sam se uz sve informacije koje sam dobio, ostavio sam porodicu misleći da se situacija menja. Nadao sam se da će se sve završiti i da ćemo se zajedno videti u Tel Avivu. Ali, situacija je eskalirala posle napada ranije ovog meseca kome sam lično svedočio, neizvesnost je bila prevelika za mene i moju porodicu", napisao je Amerikanac.

"Odlazim teška srca, ali i srećan što mogu da igram košarku i zarađujem od toga. Drugi ljudi prolaze kroz težak period i mogu samo da se nadam da će se sve završiti. Sve razumem, reakcije, negativnost, ali Bog je taj koji odlučuje, ne ja. Makabiju hvala, nadam se da ćemo se opet sresti jednog dana. Želim vam samo najbolje".

Videćemo gde će Džordan Lojd nastaviti karijeru, spominjali su se čak i njegov bivši klub Crvena zvezda, pa i Partizan, dok je važno podsetiti da je igrao još za Monako, Zenit, Valensiju i Toronto.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kodi Miler Mekintajer igrač Crvene zvezde  Mondo/Tijana Jevtić