"Povređen je, nadamo se da nije ništa ozbiljno": Željko Obradović o odsustvu važnog igrača Partizana

Trener crno-belih Željko Obradović govorio je o povredama posle pobede protiv Studentskog centra.

YouTube/KK SC Derby

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar 20 razlike u Podgorici, a trener crno-belih Željko Obradović govorio je posle meča o zdravstvenim problemima u svom timu.

"Stigli smo iz Madrida i posle nepunih 40 i nešto sati igrali utakmicu, što nikad nije laka situacija. Imali smo priličnih problema i sinoć se trening sveo na to da postavljamo utakmicu, bez ikakvog trčanja, malo šutiranja i ponavljanja nekih stvari, odbrambeno i napadački".

Uoči meča najveći problem imao je centar Tajrik Džons, koji zbog toga nije mogao da nastupi. Za razliku od njega, "roviti" su zaigrali Vanja Marinković, Sterling Braun i Brendon Dejvis.

"Brendon Dejvis imao je velike probleme, Vanja Marinković je takođe van treninga i takođe Tajrik Džons, koji nije večeras mogao da se skine zbog povrede koje ima. Nadamo se da nije ništa ozbiljno. Takođe, posebne pohvale idu Sterlingu Braunu, koji je juče ostao u hotelu jer je bio bolestan i nije izlazio iz sobe. Danas je insistirao da bude u timu i da pomogne i pomogao je. Hvala svim igračima na ozbiljnosti, a posebno hvala ovoj četvorici koji su imali probleme. To je nešto što nas čeka, s obzirom na ovaj ritam. Takav je, kakav je i biće potrebno svi da daju maksimalni doprinos", rekao je on.

Kada se vraća Ajzeja Majk? Povređen je praktično od prvog treninga, na početku priprema za sezonu.

"Večeras se vraćamo, sutra moramo da damo ekipi slobodan dan, videćemo u ponedeljak kako izgleda, ali teško da može da pomogne ekipi u utorak i četvrtak (protiv Bajerna i Makabija u Evroligi, prim. novin). Da počne da trenira, pa ćemo videti u nedelju za Zadar kako će biti", rekao je Obradović.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Karlik Džouns pred KK Partizan - Baskonija  Mondo/Tijana Jevtić