Nakić me gađao i upropastio mi karijeru u Partizanu! "Danilović me pitao - Kralju, da li si kreten?"

Branko Sinđelić bio je klinac - novajlija u timu Partizana. Ivo Nakić bio je dvostrki šampion Evrope na putu da postane trostruki. Zajedničku scenu u svlačionici nikad nije zaboravio, kao što njegovu priču pamti svako ko je bar jednom pročita.

MN Press

Bivši srpski košarkaš Branko Sinđelić bio je među najmlađim košarkašima Partizana u najslavnijem timu u istoriji crno-belih, koji je 1992. postao prvak Evrope.

U podkastu "Jao Mile" setio se sjajne anegdote i ulaska u svlačionicu na početku priprema za tu sezonu, u kojoj ga je sačekao veoma, veoma neprijatan susret sa Ivom Nakićem. Već tada trofejni as imao je 26 godina i dve titule prvaka Evrope sa Cibonom. Bio je jedan od važnih igrača trenera Željka Obradovića, dok je Sinđelić imao tek 18 godina i veliku želju da se dokaže.

"Uđem u svlačionicu i moje ime tu odmah zapisano. Čim uđeš, odmah prvi do vrata - ja. Ušao prvi, znaš, da slučajno ne zakasnim. Jeo sam sendviče ispred, brate putujem četiri dana od Galenike, 84-ka, znaš ono...", počeo je sjajnu priču Sinđelić.

"I sedim ja tamo, kad ulazi Ivo Nakić. Pazi, Ivo Nakić. Znaš, ne mogu da verujem da sam u istoj hali sa njim, a ne kao u istom timu. I gledam ja, ono Ivo Nakić. Znaš one njegove oči, plave, prodorne. Ovako te gleda, a seda pravo prekoputa mene. On i ja sami u svlačionici"

  • "I ja kao: 'Zdravo...', a on kao 'Šta je bilo?'".
  • "Ja kao: 'Zdravo..', znaš, ne smem da ga pogledam brate"
  • "Šta je bilo? Šta si rek'o?!"
  • "'Pa ništa... Zdravo...' A, pazi, sami smo u svlačionici"

A onda je Nakić izuo mokasine...

Youtube/Jao Mile podcast 

"Ivo se uvek oblačio fensi, Italija, ovo-ono... Jeziv frajer. Ma, mislim, jeziva njuška ovako, dobar lik skroz. Izuva on neke cipele, znaš kao mokasine. Bilo leto bre, neki avgust. Pripreme počinju, prvi dan, a on izuva cipele, a ispod njih kratke čarape i udara cipelom, tako da je ispao oblak pudera. Znaš ono 'puf'", priča košarkaš u dahu.

Tu je počela nova neprijatna epizoda za Sinđelića.

  • "I on digne glavu i pogleda me - Šta je bilo?"
  • "I ja kao, nasmejem se... A, pazi, on i ja sami u svlačionici brate. I ja debil, umesto da ćutim i gledam levo, ja kao he-he, vidi ovo, puder, puf"
  • "I on me čovek gađa brate čarapom i čarapa me udari ovde, u glavu, na lice. I ja podižem tu čarapu, a on vikne - Hej, ne diraj! Ne diraj čarapu"
MN Press 

Nije moglo da bude neprijatnije, ali ipak je bilo, jer su usred tog maltretiranja novajlije krenuli da ulaze asovi crno-belih koje svi dobro znaju.

"Dolazi ekipa, a ja sa čarapom prvi na vratima. Ulazi brate Danilo (Saša Danilović) i pita 'Kralju brate, jesi li ti kreten?!'. A, pazi, meni stoji sve vreme čarapa Ivina na glavi. Ulazi Sale Đorđević, ulazi Dragutin (Vlada Dragutinović). 'Šta ti je bre debilu, ko je ovaj mali?!'"

"Oni se brate svi oblače, bandažiraju, a ja sa čarapom i dalje. I Ivo mi kaže 'Daj, vrati čarapu', a ja mu kažem 'Hvala ti care!'. To je početak kraja moje karijere brate! Nikada me nisu ozbiljno shvatili u klubu. Prvi kontakt sa ovima, a ja čarapa na glavi i to Ivina. Hajd' da je moja brate"

"I rekao sam Ivi sada skoro: 'Brate, upropastio si mi karijeru, prvi dan, otišao sam na ronjenje odmah!' Pitao me je šta je bilo, a ja kao: 'Pa, ništa nije bilo'. Od tada sam ja pričao viceve u Partizanu. Kakav Partizan, nisam primirisao", rekao je Sinđelić.

Branko Sinđelić o Ivi Nakiću  Youtube/Jao Mile podcast

Ove sezone u Partizanu igra Nakićev sin, Ivo Nakić, i kako utakmice odmiču deluje da mu Željko Obradović daje sve značajnije minute i ulogu.