Košarkaš stradao u strašnim mukama: U kuhinji njegovog doma zatekli jeziv prizor

Nadležni identifikovali telo nekadašnjeg najboljeg blokera Poljske, Zbignjeva Marčuleviča. Stradao je u požaru.

Facebook/Kociewskie Diabły

Poljski košarkaš Zbignjev Marčulevič stradao je u požaru u svojoj kući u slu Novodzijel, u blizini grada Kuznice. Imao je 46 godina.

Vatrogasci su uleteli u njegov dom 13. oktobra, nakon što su saznali za požar. Nažalost, u trenutku požara zatekli su drvenu kuću u plamenu u kojem nije bilo spasa nekadašnjem igraču kome je uspeh karijere bio nastup u finalu Kupa Poljske sa ekipom Starogard Gdanjsk 2006.

Mediji su objavili da je vatra probila u sve delove kuće i su u trenutku u kojem su stigli vatrogasci dve ženske osobe bile u dvorištu. One su bile evkausirane kada je vatra počela da zahvata objekat, dok se nažalost košarkaš nije spasio.

U kuhinji su zatekli muškarca koji je ostao bez svesti i u požaru stradao. Doktori i nadležni su utvrdili da je to Zbignjev Marčulevič. To je potvrdio i Košarkaški savez Poljske.

"Sa velikim žaljem objavljujemo da je dugogodišnji igrač našeg prvenstva, Zbignjev Marčulevič, tragično umro sa 46 godina. Odigrao je 285 utakmica u 11 sezona u najvišem rangu Poljske, a u sezoni 2002/03 bio je najbolji bloker lige", navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Požar, požarevac   Mondo/Bojana Zimonjić Jelisavac